do czujnika dostała się woda i dla tego kontrolka będzie teraz szaleć (nic groźnego sie nie stanie) po jakimś czasie jak woda odparuje powinno być ok czujnik znajduje się z tyłu silnika mniej więcej nad filtrem oleju możesz zdjąć wtyczkę i wybrać wodę np. patyczkiem do uszu albo czekać aż samo ustanie
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
na 90% to jest to,po wjechaniu w kałużę woda ścieka po przewodzie do czujnika jest to słabo uszczelnione, u mnie było dokładnie to samo aż w końcu za którymś razem czujnik w końcu zdechł
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
kolego ja miałem dokładnie rok temu ten sam przypadek że podczas ogromnej ulewy jechałem ulicą gdzie stała woda i za jakieś kilkanaście km zapaliła mi się kontrolka oleju, a poźniej czujnik sie spalił bo nawet kontrolka nie świeciła się gdzie przekrecałem kluczyk a po wymianie jest wszystko ok juz rok czasu, Ja kupowałem czujnik w sklepie za 18 zł i bez problemu sobie sam go wymienisz:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum