Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 15:33 [R214] Czyszczenie silnika krokowego - uwagi :)
Witam. Chcialbym podzielic sie z Wami moimi uwagami na temat czyszczenia silniczka krokowego w naszych Roverkach Dzisiaj sie za to zabralem i powiem, ze naprawde warto poswiecic ta godzine i go wyczyscic.. W moim aucie nie bylo to na pewno robione od 160k km. i samochod przy niskich biegach (1,2) poszarpywal, teraz po wyczyszczeniu chodzi plynnie jak nowy , duzo wiekszy konfort jazdy Poczatkowo obroty wskoczyly na 1500, ale po chwili unormowaly sie do ponizej 1000. Kazdemu, ktory tego nie robil polecam ta operacje Macie jakies pytanie to zapraszam na PW. Pozdrawiam Leszek.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi poszarpuje ale tylko na ssaniu a za obroty na ssaniu chyba odpowiada silniczek krokowy. Napisz prosze pokolei jak go czyscic, bede bardzo wdzieczny.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 22:29
Witam
zaraz ktoś tu mnie pewnie opieprzy, ale ja znaleźć tematu dotyczącego czyszczenia silniczka krokowego i przepustnicy nie mogę. Ani na forum ani na stronie. A wiem że gdzieś to jest bo kiedyś kiedyś przez przypadek pamiętam że znalazłem taki temat, ale teraz za chiny ludowe nie mogę go wyhaczyć
pomoże ktoś??
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 02:06 ] http://roverki.pl/modules...ies=Technika#93
opis jak wyczyścić silniczek krokowy był w którymś poście na forum ale teraz nie umie znależć, poszukaj w postach użytkownika PTE
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 20:48
razem z koleżanką szukamy przez szukaj bo kupila 200 i trzeba jej przeczyscic krokowca, ale kurcze na forum wszystkie linki o tym sa przestarzałem, ma ktoś pod ręką link do tematy czy benzyna czy powietrzem jak to wyczyścic??
Ja ostatnio wyczyściłem wszystkie składniki iglicy .... Pewnie można wymoczyć ale później odpowiednie suszenie .... Może bym się pokusił ale czy da to jakiś efekt jak jest ok, no nie licząc poszarpywania podczas gwałtownego ściagniecia nogi z gazu lub gwałtownego dodania gazu ale to raczej jest czymś innym spowodowanym. Odpowiadającego za pykanie z rury.
Podłączam sie pod prośbe Harry, -ego. Też myśle wziąć się za wyczyszczenie krokowca. I pomógł byś mnie (i pewnie nie tylko ; ) wrzucając jakiś tutorial/filmik etc. Bo nie chciał bym niczego zepsuć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum