Wysłany: Czw Lip 31, 2008 11:43 [R75] Zmieniarka CD
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
witam
Zostałem szczęśliwym posiadaczem rovera 75 mam pytanie gdzie jest umiejscowiona zmieniarka CD ? bo sprzedający zapweniał że jest ale nie moge jej znalęść
Nie zależy mi na niej ale jak by była to super prosze mi wybaczyc że może nie w tym dziale pisze ale nie mogłem nic znaleść jestem początkujący w tym forum i prozę o wybaczenie.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lip 05, 2011 22:42, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie masz w bagażniku gdzieś z boku jakiegoś otwieranego schowka? tam też często można spotkać zmieniarki.
U mnie ostatnie spalanie na trasie wyniosło 6,5 l na trasie. Długość trasy 275km.
Co do rozrządu to w tych silnikach występuje łańcuch którego nie trzeba wymieniać.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 12:19
Miałem podobny przypadek. Podczas kupowania auta, w jednym z kandydatów też rzekomo miała być zmieniarka. Obszukałem całe auto i na całe szczęście nie znalazłem. Sprzedający zapewniał mnie, że wszystko co napisał w ogłoszeniu jest prawdą, a była ona daleka od rzeczywistości . Ciekawe w tym wszystkim było to, że zdawał się być święcie przekonany, że ta zmieniarka jest, tylko nie potrafił powiedzieć gdzie .
Osobiście znam tylko dwa miejsca, gdzie były montowane: schowek przed posażerem i prawa strona bagażnika (w niektórych wersjach w bagażniku znajdował się też CD do GPS-su).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja tak samo jak kolega wyżej. Zmieniarka CD jest jak nic. Szkoda, że człowiek zafascynowany autem nie myślał o zmieniarce... Zmieniarki szukaj na allegro. Z tego co mi wiadomo to do naszej furki pasuje ALPINE modele XQE (chyba, jak nie proszę poprawić).
U mnie zmieniarka była w schowku przed pasażerem. Piszę "była" bo po 2 tygodniach użytkowania padła. A kabel do zmieniarki znajduję się pod schowkiem. Musisz zdjąć pokrywę pod schowkiem (dwie plastikowe śruby po bokach). Tam też znajdują się bezpieczniki
_________________ "Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości" - Albert Einstein
Witam kolegów!
U mnie zmieniarka jest w schowku po stronie pasażera , a w bagażniku po prawej stronie jest wzmacniacz mocy. To jest orginalne rozwiązanie systemu audio firmy Harmon-Karbon.
Witam kolegów!
U mnie zmieniarka jest w schowku po stronie pasażera , a w bagażniku po prawej stronie jest wzmacniacz mocy. To jest orginalne rozwiązanie systemu audio firmy Harmon-Karbon.
Też mam 75-tke.Dowiadywałem się o wymiane rozrządu i wiem ze łańcuszek powinno wymienić się po 200tyś bądź po 8 latach jeżdzonka.
Chyba to nie jest w temacie ale:
1. lata chyba nic nie maja do rozciagania lancucha
2. anglicy mowia, ze lancucha sie nie wymiena bo starcza do konca zywotnosci silnika
3. niedaleko mnie gosc wlasnie sprzedal R75 CDT z przebiegiem 250 tys mil i nie wymienial lancucha
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum