Wysłany: Pon Maj 23, 2011 18:20 [r214si] klocki hamulcowe
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby mi doradzić jakie klocki hamulcowe kupić ?
i czy z rocznika 95 pasują do 97
bo przeważnie znajduję do 95...
a druga sprawa, jadąc, w prawy przednim kole po naciśnięciu hamulca słyszę takie tarcie , tak jakby po prostu się zaciskały i nie odbijały.. czy wymiana klocków załatwi sprawę ?
tak czy siak muszę je wymienić bo praktycznie ich nie ma ...
Znalazłem takie, mam rozumieć że od razu 4 za tą cenę ?
klocki hamulcowe
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://www.tomateam.pl/sk...amulcowy&c=1354 polecam ATE, może znajdziesz gdzieś taniej, a te które wskazałeś też będą git tylko nie wiem co to za producent, ale możesz spróbować...
kokes22 napisał/a:
a druga sprawa, jadąc, w prawy przednim kole po naciśnięciu hamulca słyszę takie tarcie , tak jakby po prostu się zaciskały i nie odbijały.. czy wymiana klocków załatwi sprawę ?
może być konieczna regeneracja zacisku, tutaj już koszty większe, któryś tłoczek możenie odbijać...
kokes22 napisał/a:
Znalazłem takie, mam rozumieć że od razu 4 za tą cenę ?
jeszcze nie widziałem klocków na sztuki, raczej sprzedają je w kompletach tj. po 4 sztuki, a cena nie jest wcale szokująca na alledrogo znajdziesz komplet "klocków" pewnie w okolicach 40 zł
Również polecam polecam klocki firmy ATE, tutaj masz link do allegro do nich, bo to co podał kumilek23, to są szczęki hamulcowe i idą do tyłu do bębnów.
Cześć wszystkim, ja mam pytanie trochę z innej beczki bo będę teraz zmieniał klocki razem z tarczami ale chcę kupić tarcze wentylowane a wiem że są o 8mm grubsze od pełnych i czy wejdą w mój zacisk?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum