Wysłany: Wto Maj 24, 2011 14:03 [416] Wentylator chłodnicy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam. Mam pytanie odnosnie wentylatora chlodnicy.
Jezeli odlacze przewod od czujnika to wentylator zaczyna dzialac ten od srodka silnika, stojac napprzeciw zamocowany po prawej stronie chlodnicy i ten za chlodnica( takjakby od zewnatrz) Czy to normalne ze wlaczaja sie dwa??? Czy tylko powinien ten od strony silnika sie wlaczac. Co moze byc tego przyczyna???
_________________ Coś za coś
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 14:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 17:47
Kurcze, ja nie wiem co mam popieprzone ale nie włącza mi się w ogóle wiatrak od chłodnicy. Ten od klimy działa jak odepnę wtyczkę od czujnika temp. a ten od chłodnicy wody anie drgnie Co z tego, że mam klimę jak stojąc w korku zagotuje silnik na amen. Jak sprawdzić czy w ogóle wentylator działa? Wiem, że trzeba pod aku podłączyć ale nie wiem czy nie ma znaczenia gdzie plus a gdzie minus?
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 19:37
Wiatrak sprawdzony i działa. Problem więc jest w instalacji.
Pytanie kiedy pojawia się sygnał w instalacji, czy mogę miernikiem sprawdzać na zapłonie czy muszę na włączonym silniku?
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum