Wysłany: Pią Maj 27, 2011 18:30 [R214] Interfejs diagnostyczny
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam.
Tak, wiem ze dużo było tematów o komputerach diagnostycznych i interfejsach. Jeżeli jest możliwość uzyskania informacji jakim interfejsem da się połączyć z r214 97 byłbym wdzięczny. We wszystkich aukcjach Alledrogro nie zdarzyło się jeszcze ze widziałem w opisach rover 200/214/216.
Znajomy mechanik chciał czymś sie ostatnio podpiąć ale laptop i roverek nie dał rady. Chodzi mi o cykliczne sprawdzanie i diagnostykę samego silnika
Proszę o krótką zwięzła odpowiedz lub o link do strony.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdzie takie coś dostanę Co mogę zdiagnozować przez niego Czy wykryję dzięki niemu co jest przyczyną pykania z rury w moim roverku tj. nieroownej pracy ...
prace silnika ,abs, dodatkowe urządzenia, wszystko zależy od tego jak producent auta umożliwił odczytywanie i diagnozowanie, ale ogólnie to błędy silnika itp.
możesz np. porównać sobie prace sondy lambda z obrotami temp. silnika itd.
wachu990 napisał/a:
Czy wykryję dzięki niemu co jest przyczyną pykania z rury w moim roverku tj. nieroownej pracy ...
tak może wykryjesz
ogólnie możesz podjechać do pierwszego lepszego zakładu co robi diagnozę silnika i Ci odczyta łedy pokaże wykresy itd.
w przypadku mojego rovera musiałem podać systemowi, ze moj rover to coupe, nie wiem czemu( może dlatego,że nie była aktualizowana baza aut) ,ale ogólnie wszystko ładnie pokazywał
bardzo fajny sprzęt do diagnostyki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum