Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam,
Poszukuje nowego tłumika jak w temacie obdzwoniłem kilkanaście sklepów ale bez skutecznie do wersji 76kW nigdzie nie ma. Może ktoś z forumowiczów miał podobny problem i znalazł gdzieś ten tłumik...
Roverek działa mi jak czołg!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ten nie będzie pasował ja chciałem kupić taki ale po rozmowie z włascicielem sklepu - stwierdził ze ten tłumik do 1.4si '97 76kW się nie nadaje a tam są tłumiki z polmostrów. Ten sam producent i ponoć do silników z 76kW nie robią...
Mejluje wstępnie z jednym sklepem, według katalogu bosal (http://www.catalogue.bosa...&bosalnr=823823 ) do mojego modelu nie ma tłumika do rocznika 97 z mocą 76kW i 103HP nic się nie zgadza, ale wstępnie wysłałem do sklepu zdjęcia tego co mam obecnie zamontowanego i wieczorem jeszcze dokładnie go pomierzę na kanale i będzie wszystko jasne...
http://allegro.pl/portki-...1618666096.html
ten pasuje ,sam zamawiałem do swojego . Tylko uchwyt na gume jest z drugiej strony ale to mało ważne. i łącznik elastyczny jest strasznie sztywny .
Czy ktoś życzliwy podpowie, czy wymieniając rurę na tą z R414 trzeba uważać na różne wersje i rocznik? A może ktoś nawet wie która wersja będzie ta odpowiednia do 214 Musze na gwałt wymienić to u siebie, bo rover brzmi już jak ursus.
A u ciebie dokładnie to padł tlumik początkowy czy tylko złącze elastyczne (plecionka) U mnie też tak było, wymieniłem złącze elastyczne i teraz piękna cisza panuje
U mnie dziurawe jest miejsce łączenia plecionki z 2 rurami. Ktoś kiedyś to miejsce próbował zalepić ale teraz wszystko się sypie. Podejrzewam, że nie ma sensu nawet tego rozgrzebywać i latać na nowo bo się wszystko rozleci.
skoro to plecionka to jedź do jakiegoś mechora który zajmuje się układami wydechu i niech wymieni ci plecionkę. Robota na jakieś max 30 min. Wytnie starą i wspawa nową. Różnica kolosalna
Właśnie to nie sama plecionka, a łączenie plecionki i obu rur.
Znalazłem następną ciekawostke. W katalogu Polmostrow ta czesc ma nr 22.190
A tutaj: http://pamaku.pl/produkt-...2.190,5665.html ta sama rura, to samo zdjęcie, ten sam nr, a podają że do R220...
Chyba zamówię przez neta, a potem ewentualnie oddam. Bo coś czuje, że wszystkie te rury z 2 wlotami to jedna i ta sama część
łączenie plecionki z rurą. to jak dobrze się orientuję to i tak cała plecionka do wymiany bo wycina się ją na pewnym odcinku rury i wspawuje się. Chyba że chodzi ci o całą rure która idzie od kolektora do tłumika środkowego więc wtedy do wymiany tłumik początkowy
Zostałem zapewniony przez sprzedawce, że ta część będzie pasować do mojego 214Si, ponoć sprzedawca kontaktował się z producentem. Za taką cenę to chyba nie ma sensu bawić się w plecionkę i spawanie wszystkiego do kupy.
Daj znać jak kupisz bo tez potrzebuje ta cześć wymienić a jak patrzyłem na alledrogo to zawsze były po ok 220zl wiec tutaj tanio, trochę ta tabelka dziwna "Rura kolektorowa do samochodów wymienionych w tabelce poniżej" ale jak zapewnił ze do 214Si podejdzie...
Edit|:
Spojrzałem teraz na ceny i jednak to standardowa cena, dziwne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum