Wysłany: Czw Cze 02, 2011 15:19 [R200] Jakie łożysko na tył?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Hej,
powyzej 50km/h slysze huk, coraz wiekszy wraz ze wzrostem predkosci. Dochodzi z tylu raczej z prawej strony wiec podejrzewam łozysko w prawym tylnym kole.
Teraz pytanie.
Z tylu mam bębny, samochod ma ABS ale nie mam pojęcia czy z tylu ABS tez dziala.
Czy taka piasta z łożyskiem bedzie dobra??
http://moto.allegro.pl/ro...1597397270.html
Chce kupic nówke, ten link tylko dla przykladu.
Mozecie polecic cos poza SKF?
I pytanie dodatkowe chyba nie musze wymieniac obu lozysk, tzn w obu kolach na osi - parami.
Dzieki, Jacek.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 15:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 21:14
zobacz łozysko optimal tez wymieniałem ceny mnie przerazały ale facet mi polecił i wyszło 180 zł a uzywki nie chciałem.tak jak i ciebie beben tylko ze bez abs
No ale czy to takie jak z podanego przeze mnie linku? Z ta zebatką ,ktora jak sie domyslam jest do czujnika absu ? A moze bzdure jakąs pisze...
Jak w Rave angielskim nazywa sie łozysko, niby znajduje cos co sie zwie bearing i hub ale nie moge namierzyc numeru katalogowego takiego czegos...
Ewentualnie czy to taki model bedzie dobry http://www.rover-czesci.c...ola-tylnego-tyl
do bębna z abs-em.
Zgadza się kolego. To jest ta piasta. Z ABSem. Sam ostatnio wymieniałem prawą piastę bo łożysko było do wymiany. Co prawda nie kosztowało mnie to 100zł bo za piastę z łożyskiem zapłaciłem 350zł ale jestem zadowolony. Nie musisz wymieniać pary. Wymieniasz tylko to popsute.
A to moje pytanie od razu kto ma odstapic/odsprzedac 2 koronki na tyl do R25 tarczowe bo w moich poodpadały ząbki nie wiem jakim sposobme Wiem że nie ten dział ale temat trafny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum