Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
chciałbym coś zrobić ze swoją gałką zmiany biegów, bo poprzedni właściciel uciął o kilka cm drążek zmiany biegów i dodał nieoryginalną tuningową Problem jest tym większy, że na drążku nie ma żadnego gwintu, żeby można było nakręcić nową, ponieważ stara jest dociskana śrubą imbusową z lewej strony gałki.
Czy można w łatwy sposób nagwintować drążek? Docelowo chciałbym gałkę od MG
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Paź 2010 Posty: 151 Skąd: Przemyśl / Kraków
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 23:16
z wymianą pręta trochę za dużo roboty; wolałbym go już zostawić, bo wysokość jest fajna i mi odpowiada.
Jakbyś mógł to prosiłbym o zmierzenie tego gwintu, to bym sobie kupił odpowiednią narzynkę. A miałbyś może do sprzedania gałkę z MG ?
Gałka już dawno sprzedana ma ja inny użytkownik forum.....
Powiem ci że taniej będzie pewnie podjechać do jakiegoś miejscowego tokarza i dać mu z dyszke na pivko niż kupić narzynkę i uchwyt bo to ci się juz więcej nie przyda a wydasz z 20-30zł jak nie więcej.
Jutro koło południa ci na PW napiszę jaki ten gwint ma skok.
Chyba że będziesz kiedyś przypadkiem w mojej okolicy to ci to nagwintuję u kumpla za pivko..... bo sprzęt jest.......
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Paź 2010 Posty: 151 Skąd: Przemyśl / Kraków
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 21:07
z tego co sobie przypominam, to mogę mieć gdzieś w piwnicy te narzynki, więc jeszcze poszukam; co do gałki to może postaram się ją znaleźć i będę kombinował z gwintem.
A czy wszystkie gałki/drążki mają taką samą średnicę ?
leszczu, właśnie chce mieć u siebie coś takiego jak Ty. Ta gałka i te "carbonowe" wstawki przy pokrętłach i nad poduszką. Nie myślałeś, żeby jeszcze skrócić drążek ?:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum