Wysłany: Sob Cze 11, 2011 16:22 [200] brak złącza diagnostycznego OBD2
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam ! Swoje pytanie adresuje do posiadaczy Rovera 200 1999r 1,6 16V. Sprawa wygląda następująco. W moim autko poprzedni właściciel z niewiadomych mi powodów odciął złącze diagnostyczne OBD2 które znajduję się po prawej strony nóg kierowcy pod wykładziną. W tej sytuacji nawet gdyby coś mi się z autkiem działo nie mogę sprawdzić błędów podłączając go pod komputer. Kość złącza jest dla wszystkich samochodów jest jednakowa w związku z tym już sobie taką załatwiłem ale chodzi o podłączenie 7 kabelków w poszczególne piny. Moja prośba jest taka żeby zrobić zdjęcie swojej kostki albo opisać kable o jakich kolorach wchodzą w dane piny. Żeby było łatwiej to w załączniku dołączam 2 zdjęcia mojej kostki. Proszę nie sugerujcie się kolorami moich kabli ponieważ moja kostka jest od Renault.
Precyzując to 7 przewodów w do kostki w moim aucie ma kolory :
fioletowy
żółto-biały dwie sztuki
brązowo-niebieski
niebiesko-brązowy
czarny
biało-niebieski
Będę naprawdę bardzo wdzięczny za pomoc w tej sprawie ! Pozdrawiam wszystkich klubowiczów !
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 16:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, dzięki za szybką odpowiedź i umieszczenie zdjęć na portalu. Jednak fotka nie oddaje dokładnie koloru przewodów. Jeśli to możliwe proszę o opis, który przewód jaki ma kolor (kolory).I jeszcze druga sprawa. Otóż na zdjęciu widać 6 przewodów a w moim autku jest ich 7. Być może ten siódmy służy do diagnostyki klimatyzacji, bo mam ją w moim aucie. Chciałbym mieć pewność co gdzie podłączyć, żeby czegoś nie uszkodzić.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
Witam mam rovera 200 1.4 8v 98r i za chol... nie mogę znaleźć gniazda OBD II czy byłby ktoś tak dobry i zrobiłby zdjęcie gdzie ono dokładnie się znajduje? Wychylałem się za konsolę od strony kierowcy i od strony pasażera i nic.
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 14:23
w roverkach 200 chyba nie bylo gniazda obd2 w autach powyzej 2000r bylo juz obd2 ze wzgledu na dwie sondy lambda i norme emisji spalin moge sie mylic ale tak gdzies o tym czytałem a mam gniazdo w swoim r25 z kiera po lewej stronie na dole przy tunelu srodkowym z prawej strony w europejczykach bedzie z prawej jesli sie myle to przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum