Wysłany: Sob Cze 18, 2011 14:04 [all] zacisk tarcza i klocek przod 282mm jaka grubość
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
jaka grubość do jarzma może byc na nowych tarczach i klockach przy hamulcu przednim wentylowanym 282mm tarcz
sposób mierzenia tak jak na foto
u mnie jest to teraz 45mm i praktycznie brak miesa na klocku
moze ktos ma mozliwosc zmierzenia a niedawno zmieniał??
Kompletnie nie rozumiem o co pytasz.
Wkładasz klocek z ZR160/ZS180 i po ptakach. Nie ma co się rozwodzić a ten wymiar który podałeś to będzie plus/minus 1mm dla wszystkich tarcz.
Klocek tutaj nic nie ma do gadania bo tarcza względem jarzma jest osadzona na stałe.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, moja zła interpretacja działania
tutaj się tylko zacisk za pomocą tłoczka przesuwa zależnie od zużycia klocków i tarczy
no to jeśli jarzmo jest stałe i dopasuje takie felgi na kończących się klockach żeby nie ocierały na szerokości jarzmo o ramie i na wysokości zacisk o obręcz to czy nie powinno być już problemu nawet jeśli założę nowe klocki i tarcze??
to czy wtedy zacisk nie wysuwa się na zewnątrz o tyle ze będzie mógł mi obcierać o ramie??
bo chyba ramie trochę się zaokrągla do środka
bo niestety nie chce zmieniać felg do zimówek i chce jedynie zastosować taki dystans zęby pasowała mi felga na styk
wysokości zacisk o obręcz to czy nie powinno być już problemu nawet jeśli założę nowe klocki i tarcze??
Może być problem. Wszystko zależy od felg a bardziej układu ramion.
Wystarczy że przesuniesz zacisk bez klocków (wciśniesz tłoczek i przesuniesz go na śrubach pływających) i wrzucasz podkładki na szpilki tyle żeby nic nie obcierało o zacisk i jarzmo. Tak możesz łatwo zmierzyć jaki dystans jest Ci potrzebny.
Tarcza ma grubość 25mm a jeden klocek niecałe 20mm. Oczywiście nowe.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum