Wysłany: Pon Cze 27, 2011 19:46 [214i] układ chłodzenia silnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam jestem tu nowy więc nie dziwcie sie moim pytaniom. kupiłem rovera 214i i nie pokazuje temperatury przez co najprawdopodobniej szczeliła uszczelka ale nie o tym znalazłem coś takiego o numerze PE0100570 to chyba jest trójnik wodny głowicy wraz z czujnikami.są tam dwa czujniki szary i niebieski. szary ma dwa piny a niebieski jeden , jak podałem mase na czujnik niebieski to ruszył wskaznik temperatury, nikt w gnieznie nie wie jakie to są czujniki bo podobno nie idzie odczytac numerów. czy ktos miał taki problem????
Ostatnio zmieniony przez winkel1978 Pon Cze 27, 2011 20:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak w tym trójniku masz dwa czujniki ten niebieski co piszesz jest od wskazań na licznik, a ten szary (oryginalnie jest brązowy) jest od wskazań dla komputera i on odpowiada również za włączenia wentylatora w odpowiednim momencie.
Z tego co piszesz to wydaje mi się, że masz do wymiany ten czujnik od wskazań na licznik.
Ale czy padnięty czujnik od temperatury mógł spowodować awarię uszczelki głowicy Na pewno nie.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 21:10
winkel1978 napisał/a:
Witam jestem tu nowy więc nie dziwcie sie moim pytaniom
Pytaniom się nie dziwimy natomiast zapraszamy do skorzystania z wyszukiwarki SZUKAJ . Są tematy dotyczące Twojego problemu - poszukawszy dowiesz się wszystkiego a troszkę własnej inwencji nie zaszkodzi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie wiem po co założyłeś drugi temat i to jeszcze nie w odpowiednim dziale.
Tutaj masz nowy czujnik odpowiedzialny za wskazania na licznik
http://www.tomateam.pl/sk...&m_dzial=&c=429
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum