Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 15:33 [R25] Łożyska ?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, niedawno kupiłem r25. Połowe wakacji stał w garażu i porobiłem przy nim to co było konieczne, teraz zarejestrowałem i jeżdżę ale .. Przy skręcaniu w lewo nawet gdy lekko ruszę kierownicą w tą stronę wydobywa się z okolic koła pisk, gdy przyspieszam jest on bardziej intensywny oraz gdy bardziej skręcam.. Natomiast gdy skręcam w prawo coś wyje, to zapewne łożysko. Gdy autko stało jeszcze nieużywane w garażu wymieniłem przegub lewy bo był już kiepski oraz wszystkie 4 gumy, 2 na lewej i 2 na prawej półosi, Chodz mi o przód autka Wie ktoś może co to może być ? Wydaje mi się ze to łożyska ale pewności nie mam więc pytam, A swoją drogą które łożyska są najlepsze ? tzn w miare tanie i w miare dobre takie które się spiszą
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymieniajac gumy na półośkach musiałeś zdemontować półośki i teraz pytanie czy podczas montażu dokręciłeś mocno śrube od przeguby zewnętrznego w zwrotnicy która trzyma łożyska w kupie
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 21:45
Firq napisał/a:
wymieniajac gumy na półośkach musiałeś zdemontować półośki i teraz pytanie czy podczas montażu dokręciłeś mocno śrube od przeguby zewnętrznego w zwrotnicy która trzyma łożyska w kupie
...dokładnie, niedokręcenie tej śruby ( trzeba ją konkret dokręcić i zabezp. ) może powodować takie kwiatki.
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 22:10
Jutro rozbieram i zobacze, z tego co pamiętam, ta śruba była dokręcona porządnie.. Nie wiem czy to może być powód ale czy może klocki na wykończeniu ocierają o tarcze ? to możliwe, bo jak jade specjalnie otwieram szybe i z tego co slysze to taki własnie dźwięk. ni to przegub ni łożysko.. sam nie wiem, jak ogarne opisze może komus się przyda
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 23:23
Kolego, jeżeli byłyby to ocierające o tarczę klocki, lub ich brak, to te dźwięki wydobywałyby się tylko podczas hamowania, a nie skręcania jak sam napisałeś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum