Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam mam problem z hamulcem a dokładnie zacisk hamulca prawy tył mam z niego porządny wyciek płynu w momencie wciśnięcia pedału hamulca dokładnie z miejsca zaznaczonego na zdjęciu. Moje pytanie jest takie czy tą śrubę można wyciągnąć i zmienić tą gumową uszczelkę czy trzeba kupić cały zacisk.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Można zmienić uszczelki, prawdopodobnie walnięte są dwie (jak dobrze pamiętam) uszczelki przy popychaczu tłoczka. Przy okazji wszystko wyczyścić. W miejscu tej "śruby", którą wskazałeś jest łożysko igiełkowe - jeśli walnęła Ci też zewnętrzna uszczelka to i pewnie łożysko jest porządnie zasyfione. Cały zestaw naprawczy to D4780 firmy AUTOFREN. Jest też D4190, ale w tym zestawie nie znajdziesz tych środkowych uszczelek, ani tej zewnętrznej, którą wskazałeś na obrazku.
Dzięki ale mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jak wyciągnąć tą śrubę bo ona kręci się ale tylko trochę w lewo i trochę w prawo można powiedzieć że obkręca się o ok 180' stopni i tyle. Czy można ją jakoś wyciągnąć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum