Wysłany: Sro Maj 25, 2011 14:54 [R416] Alarm wariuje
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam problem alarm wlancza sie samoczynie,gdyz zamykam samochod z pilota to natychmiast wlacza sie alarm i zaczyna trabic... czujniki w drzwiach,masa są dobre hmm na czym moze być wina ? wogle nie migaja swiatla kiernkowskazow jak zamykam auto 3xswiatło jedynie jak otwieram to 1x mrugniecie i jak zamykam auto z kluczyka to zamyka tylko drzwi kierowcy a reszty nie
hmm nie wiem co jest przyczna wiązka kabli lub jakas masa ?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Cze 25, 2011 13:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 14:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
witam potrzebuje schemat elektryki do rovera 416 96r chodzi mi o wiazkie kabli idacej w drzwiach do kostki potrzebuje ktory pin idzie do wtyczki danego otworu z gory dzieki bo po kolorach wlasnie nie da sie dojsc do tego
no u mnie wlasnie jest odlaczone piny od wtyczki z przednich drzwi i dlatego mi alarm wariuje moze ktos ma takie schematy bo z elektrykiem nie mozemy dojsc do tego
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 22:17
Byku456 jeśli Twój elektryk/elektronik nie umie czytać Rave to proponuje go zmienić,chyba że sam próbujesz walczyć z elektryką
Takie rzeczy spec od elektroniki powinien zrobić bez zbędnych schematów.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
no wlasnie spec od elektroniki wlasnie sobie nie radzi z tym probowal dzis bez rave i mu nie szlo bo te piny z wtyczki wypadly i nie wie gdzie maja byc i jeszcze kable niby sa pomieszane to znaczy ze powinny byc odwrotnie ze od kierowcy mialy isc do pasazera a od pasazera do kierowcy strony tak mi mowil moze ktos ma jakies foto z ta wtyczka i jak powinna byc zamontowana ?
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 22:30
Byku456 raczej tym specem od elektroniki to jesteś Ty wnioskują po wypowiedziach
Proszę podjechać do fachowca,ewentualnie dostarczyć Rave i masz problem z głowy.
Jak pisałem wyżej dobry fachowiec zrobi Ci to bez znajomości schematów po prostu on ma to w głowie
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 22:48
Ale nie dostarczyłeś Rave do rzekomego elektronika ?
Jeśli dalej nic nie wywnioskuje czyli nie ma pojęcia o elektryce/elektronice w autach,wiec proponuje mu pogratulować wiedzy i zmienić fachmena
Jeśli sam szukasz usterki to niestety ale nie pomogę to mnie moja działka i nigdy nie miałem z tym problemu.
Byku456, http://www.roverki.pl/mul...00-800-mgf.iso/ tu masz rave na stronie klubowej, daj to tym mechaniorom, ale ja na Twoim miejscu zabrał bym się za to sam, mówiłem Ci że ta firma To Ci tylko skasuje i nic po za tym, oni są dobrzy w golfach... Taka prawda, że u nas ciężko o dobrego fachowca od Roverków...
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 13:17
slax napisał/a:
oni są dobrzy w golfach...
slax a co zrobią jak przyjade golfikiem z alarmem lub IMO dokładanym nie seryjnym ?
Alarm to alarm wiec nie ma znaczenia jakie auto a jak chłopaki nie mają pojęcia to omijać ten warsztat szerokim łukiem
Ostatnio miałem tak samo. Zamykam auto z pilota, bolce w drzwiach się chowają i po sekundzie wyskakują i wyje alarm. okazało się, że lekko pęknięty jest plastik, w którym siedzi wewnętrzna klamka i z tego powodu nie wracała ona do swojego pierwotnego położenia. Zanim tego nie naprawie muszę po prostu po otworzeniu od wewnątrz drzwi lekko ta klamkę docisnąć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum