Wysłany: Sro Cze 15, 2011 14:30 [R200] Mały Subwoofer
Witam po zlocie zaciekawił mnie malutki subwooferek 20cm i nieduza obudowa 8 l.HERTZ ES 250 w zamkniętej obudowie. Dosyć drogie są te głośniki . Ktoś mógł by doradzić jakąś tańszą alternatywę ? ( mile widziane linki do allegro)
michone, ogólnie założenie ma być takie żeby sub nie zajmował duzo miejsca gdyż bagażnik często używam i sprzęt bardziej nisko budżetowy i przy okazji jak juz tu jestes jakis dobry/tani wzmacniacz do zasilenia helixów dark blue 62.1 o Elips JBL 98x w tylnej półce w rozsądnych pieniążkach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Szukaj głośników 20cm pod zamkniętą obudowę. Możesz też poszukać używanego sprzętu w lepszej cenie. Używany Hertz ES200, jak już wiesz, można dostać w dobrej cenie
Z innych dosyć dobrych 20cm w przystępnej cenie, to jest jeszcze u-Dimension, Kickery oraz RE Audio.
Raptile,
Jeśli szukasz czegoś budżetowo, to może pomyśl o GMS 250. Podobno daje radę w zamkniętej obudowie 25 litrów. Poczytaj o nim trochę TU. Na tym samym portalu, w dziale SPRZEDAM, ktoś chce go oddać za 80 PLN.
Raptile, wszystkie Peyingi (czytaj pingpongi), buszmaki i tego typu wynalazki omijaj bo to strata kasy.
Na zlocie widziałem u Own`a właśnie tego hertz`a i wydaje mi się że taki głośnik do tak dużego samochodu to świat i ludzie. Szukaj ES200 do tego skrzyneczka mała i wzmacniaczyk.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Zależy jak chcesz to rozwiązać. Jeśli bardzo chcesz podłączyć przód, elipsy i subik to tak tylko 5kanałów. Jednak szczerze ja bym tymi elipsami się nie przejmował i nie podłączał ich pod wzmacniacz. Znaleźć dobry wzmacniacz 5/6kanałowy to niestety niełatwa sprawa. Do tego w większości przypadków jest to spory kloc. A tak kupujesz 4kanałowy i masz 'spokój' w sensie większego pola manewru ale tworzy się problem co wybrać
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Tak jak pisałem Ci Rap wcześniej. Jeżeli masz tylko jedno wyjście (mono) z radia, to będzie Ci to trudno podpiąć pod wzmacniacz wielokanałowy. Jedynym wyjściem jest podpięcie się wysokimi napięciami ale IMHO nie ma to sensu bo będą spore zniekształcenia (trzaski). Jeżeli chcesz pod wzmacniacz podpiąć coś więcej niż sub, to zmień radio.
Remi55 - za taką kasę co masz tego Magnata, to możesz na Allegro kupić coś znacznie lepszego, lepiej wykonanego.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 14:36
Jakoś nie mam przekonania do tych Blaupunktów. Mój Rockford P1 podłączony do takiego włąsnie wzmacniacza kolegi w mostku po prostu nie grał... Jeszcze o ile przy małej głośności sobie radził, o tyle po podkręceniu volume odrazu zaczynało charczeć i nieprzyjemny dźwięk był. No, a na moim gra wyśmienicie. U mnie jest w mostku przy 4 Ohm 300RMS. A co do podlączenia, to jeśli chcesz kupić 4-kan, to musisz sie doposażyć w rozgałęźniki RCA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum