Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Wiem ze o tym było i nawet sam cos dopisywałem ale za chiny nie umiem znaleść tematu, chodzi o to ze jak jest ciepło i pośmigam trochę po mieście to sprzęgło zaczyna ciężej chodzić, skrzeczenie i piszczenie wydobywa sie z otworu gdzie wchodzi łapa od wysprzęglika do skrzyni, ponoć idzie to jakoś przesmarować, prosze o rade bo za miesiąc jade na małe wczasy i chciał bym to zrobić.
_________________ Kocham Kaśke
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Kwi 29, 2011 19:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja robiłem to u mechanika, myśląc że sprzęgło padło na amen. Mechanik cyt. "rozruszał" łapę zapodając smar. Sprzęgło nie było zdejmowane. Więcej grzechów nie pamiętam
Staf ale u mnie nic nie szumi jak puszczę sprzęgło tylko w czasie wciskania lub puszczania pedału słychać piski i zlokalizowałem to piszczenie właśnie pod filtrem powietrza tą łapę co piszczy i się Praktisowi zatarła w końcu. to teraz muszę spróbować czymś innym niż wd40 przesmarować to.
Ja mam napewno problem z łapą, skrzeczy i piszczy właśnie w tym miejscu gdzie wchodzi do Skrzyni tylko tam nic nie idzie zapodać, kurcze to błahostka a można takich kosztów narobić ze hejjjj, prosze piszcie kto i jak to naprawił... Jak mozna zablokować ten tłoczek od wysprzęglika wtedy mogł bym machać ta łapą i ja rozruszac,moze jest tam jakis kanalik ktorym można posmarować
to jest wysprzęglik po prostu Ci się zacina. Miałem taki sam problem ze swoim i to zlekceważyłem a konsekwencje były takie , że padła pompa sprzęgła i w tedy jak ją wymieniłem to rozebrałem wysprzęglik wysmarowałem go smarem rozruszałem i chodzi pamiętaj , że trzeba cały układ odpowietrzyć
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 07:55
Też stawiam na wysprzeglik,łapa pracuje w teflonowej tulei i jest mało prawdopodobne że ona piszczy.
Objawy zacierającej się łapy to ślizgające sprzęgło (ja rano czułem też na pedale że słabo odbija)
Zdemontuj wysprzeglik,wyczyść przesmaruj,sprawdź stan płynu.
[ Dodano: Sob Kwi 30, 2011 08:55 ]
rybakowy napisał/a:
Jak mozna zablokować ten tłoczek od wysprzęglika wtedy mogł bym machać ta łapą
Zdemontuj cały wysprzeglik z tego co pamiętam to jest tam plastikowa czarna obejma.
Sprawdź też stan mocowania (może być wygięte)
rybakowy napisał/a:
moze jest tam jakis kanalik ktorym można posmarować
Nie ma kanałów ona pracuje za sucho i ją ruda zjada powoli
Wyczyść ją tyle ile możesz (czytaj ile widzisz) i posmaruj smarem grafitowym.
Pozdro.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
panowie jak mi sprzęgło w 2.0 seria T bierze za wysoko to jak to wyregulować, jakaś podkładka może przy lince, ktoś napisał o wstrzyknięciu strzykawką oleju w wysprzęglik? tylko gdzie dokladnie, jak by ktoś mógł zaznaczyć na zdjęciu to byłbym wdzięczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum