Wysłany: Wto Cze 28, 2011 17:42 [MG ZT-T] Zawieszenie tylne - tnie opony od wewnątrz
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Mam problem. Ostatnio zrobiłem 3000 km podczas wakacji w Chorwacji. Samochód byl mocno obciążony - 4 osoby i full bagażu. Niestety po powrocie do Polski zauważyłem że opony znacznie głośniej "chodzą" - szumią mocno tylnie. Okazało się ze scielo mi opony od wewnątrz i powstały ząbki. Macie pomysł z jakiego powodu. Generalnie samochód jest dość nisko siedzący (nawet bez obciążenia). Nie wiem - wymiana amortyzatorów i sprężyn? A może jakiś inny powód?
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 28, 2011 19:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 17:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 19:27
samos napisał/a:
Tył - kolumna mcphersona
Nie prawda. Zawieszenie typu "Z".
PeterSz napisał/a:
Okazało się ze scielo mi opony od wewnątrz i powstały ząbki.
Zbieżność, pęknięta sprężyna (pęka na dolnym zwoju i słabo widać z dołu), tuleja przednia wahacza (pod progiem). Wszystko znajdziesz tu http://forum.roverki.eu/v...p=494108#494108
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum