Wysłany: Pon Cze 27, 2011 15:46 [Rover 620] Problem z iskrą
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Witam.
Mój problem polega na tym iż spalił mi się rozrusznik. Mechanik gdy już go wymienił chciał odpalić autko, wszystko elegancko rozrusznik kręci, akumulator w pełni naładowany, świece są ok, ogólnie wszystko jest sprawne i tak jak powinno być jedyny problem polega na tym iż nie ma iskry i auto po prostu nie chce odpalić... W czym tkwi problem bardzo proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Cewka aparatu zapłonowego jak nazwa wskazuje siedzi w aparacie zapłonowym. Odpowiada za powstawanie w nim wysokiego napięcia.
Aparat zapłonowy to taka skrzyneczka znajdująca sie po lewej stronie pokrywy zaworów.
Do niego przykręcona jest kopułka z której wychodzą kable zapłonowe idące do świec.
Kosztów dokładnych nie znam. Myślę, że w okolicach 200pln z wymianą.
Dobry elektryk powinien sprawdzić cały aparat zapłonowy pod względem usterek (uszczelniacze, łożyska, czujniki TDC itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum