Wysłany: Pon Sie 08, 2011 13:12 [R416 96r] klekotanie w okolicy przedniego lewego koła
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Mam bardzo uciążliwą dolegliwość w moim R 416 96r. W okolicy przedniego prawego koła na dziurach dochodzi dźwięk jak by położyć garnek z pokrywka na wycieraczce przedniej pasażera i pokrywka by podskakiwała. Nie jest to nic z zawieszenie - ogólnie dbam o auto i nie ma mowy o luzach zawieszenia, czy innych tego typu usterkach. Ale przy tym się poddaje, pod schowkiem nic nie ma co mogło by robić taki hałas, zresztą rozbierałem silnik od nawiewu, przeglądałem "teren" i nic. Wiem ze to może być wszystko, ale może ktoś miał cos podobnego i cos podpowie. W komorze silnika tez nie widać żeby cokolwiek było luźne, w drzwiach raczej tez nie. Spotkał sie ktos z takim problemem?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przegub ma minimalne luzy ale to nie to. Dźwięk jak by spod schowka i nie jest tak "ciężki" jak od przegubu - to słychać jak by cienka blach się tłukła. Jak jadę i stukam palcem z obrączka o szybę to jest bardzo podobne - tyle ze z auta o większej częstotliwości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum