Wysłany: Pon Maj 09, 2011 22:33 [freelander]nie otwiera drzwi kierowcy z pilota
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Nie otwierają mi się drzwi kierowcy z pilota ,zamykanie przebiega normalnie. Dodam że mam orginalną europejską wersję. Podobno są tam dwa siłowniki jeden do zamykania ,drugi do otwierania i to ten padł. Macie jakieś patenty co trzeba z tym zrobić żeby znowu spełniało swoje zadanie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak zamek jest taki sam jak w R75 i są 2 silniczki... to przed wymianą warto wyciągnąc zamek, co prawda trzeba go roznitować. Ja miałem tak brudny komutator tego silniczka że nie miał styku po wyczyszczeniu działa prawidłowo.
charlee- tak pisałem też na elektrodzie, napisałem też tu z nadzieją że może ktoś już przerabiał ten temat i ma "łatwy" sposób na naprawę tego. Spróbuję go rpznitować i przeczyścić jak nie pomoże to wymienię na uniwersalny. Powiedzcie czym jest sterowany ten silniczek "+" czy "-" ? ,go sterująa najlepiej jakie kolory kabli w złączu .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum