Wysłany: Pon Lis 22, 2010 21:31 [R200]Przepala bezpiecznik i nie działa tylne prawe światło
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Tak jak w temacie, przepala mi sie bezpiecznik (10A) od prawego tylniego światła pozycyjnego. Nie mam pojęcia czym może być spowodowane, wymieniłem żarówkę i problem się powtarza. Teraz zamontowałem bezpiecznik (15A) i narazie działa, ale chyba nie powinienem tak jeżdzic?!. Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez marcin5812 Pon Lis 22, 2010 22:16, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdziłem wiązke kabli łączących klape z autem i rzeczywiście było kilka kabli z przetartą izolacją, teraz zrobiłem taśma i jak narazie jest ok. Czyli można zamknąć temat. Dzięki bardzo za pomoc
Mam podobny problem tylko z przednim światłem. Wczoraj zauważyłem, że mam przepaloną żarówkę prawą więc pojechałem do sklepu, kupiłem dwie ładne nowe. Zadowolony przychodzę rano do samochodu i po chwili widzę, że prawa żarówka znowu przepalona. Z czym może być ten problem? Wymienić bezpiecznik? A może to coś innego?
Bezpiecznik jest ok. Wymieniłem żarówkę - zobaczymy czy z nową stanie się to samo. Jak zobaczyłem poprzednią to trochę nie mogłem uwierzyć - w środku wszystko popalone, całe szkło opalone na biało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum