Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2011 Posty: 36 Skąd: Białystok/Warszawa
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 08:30 [MGF] dwa problemy związane z elektryką
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Cze,
mam dwa problemy związane prawdopodobnie z elektryką.
1. Na wybojach zapala mi się światło stopu, co zapewne denerwuje/wprowadza w błąd jadących za mną. Problem raczej prosty w analizie - podejrzewam że gdzieś jest włącznik który odpowiada z sprawdzenie położenia pedału hamulca i pewnie tam gdzieś występuje przekłamanie. Nie wiecie gdzie on jest? W golfie był tuż pod pedałem, tutaj jeszcze nie sprawdziłem.
2. Po mocniejszych opadach deszczu - mam problem z odpaleniem auta. Nie mogłem odpalić auta - sytuacja powtórzyła się dwukrotnie przy mocniejszych opadach deszczu - co by wskazywało że nie jest to już przypadek. Nie wiecie gdzie należałoby na początku szukać problemu?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 08:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. opis regulacji masz w wyrywku z RAVE który załączam, jeśli to nie pomoże, to prawdopodobnie się on uszkodził/zużył
2. Przewody rozrusznika, kable zapłonowe, kopułka. najlepiej jakbyś po mocnym deszczu (na świeżo, nawet w garażu) obejrzał dokładnie silnik, i zobaczył co zamaka. ciężko powiedzieć co to może być...
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum