Wysłany: Pon Lip 11, 2011 18:09 [R75] Nie odpala po wymianie wysprzeglika
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam problem zaczoł sie jak padł mi wysprzeglik, rozebrałem auto wymieniłem wysprzeglik i po złożeniu auto nie odpala pompy elektryczne podają paliwo natomiast po odkręceniu rurki wchodzącej do listwy rozdzielajacej paliwo do wtrysków i próbie odpalenia paliwo nie leci, wymieniłem zawór wysokich ciśnien i nic sprawdziłem kostke i po przekreceniu stacyjki pokazuje sie napiecie 8,5 volta. Czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana pompy wysokichciśnień? A moze jest inny problem?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 18:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a z pompy niskiego ciśnienia i z filtra paliwa leci ropa i działa ta pompa po włączeniu zapłonu? może nie podłączyłeś tam kostki elektrycznej do pompy i do filtra
Coś te wielkopolskie 75/ZT szwankują. mój nie odpala od 3 tygodni, postawiony w poniedziałek do warsztatu w Puszczykowie (info ze strony klubowej). Dzwonię dzisiaj czy coś wiadomo i usłyszałem że jutro się wyjaśni. Chcą podmienić czujnik wałka, resztę posprawdzali i niby ok a nie pali. Jeśli nie czujnik wałka to rozkładają ręce i chcą odesłać do elektryka.
longer86, a czy ty nie miałeś zalanego podszybia i kompa jednocześnie? Bo może komp się rozszczelnił i zdechł.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
longer86, a czy ty nie miałeś zalanego podszybia i kompa jednocześnie? Bo może komp się rozszczelnił i zdechł.
podszybie było zalane, ale woda nie sięgnęła kompa tylko delikatnie filtr. Mechanik sam dzisiaj mówi że dobierał się do kompa i jest suchy więc to nie to, po za tym jak "podtrzymywali auto przy życiu" za pomocą plaka to sprawdzali na kompie dane z czujników na bieżąco. więc to nie to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum