Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich serdecznie.Wyświetliły mi się dwa błędy p0190 fuel rall pressure sensor i p1190 fuel rall pressure co one oznaczają i jak usunąć usterki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 11:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 14:35
jesse napisał/a:
Witam wszystkich serdecznie.Wyświetliły mi się dwa błędy p0190 fuel rall pressure sensor i p1190 fuel rall pressure co one oznaczają i jak usunąć usterki.
Wyczyść zawór wysokiego ciśnienia na pompie CR http://forum.roverki.eu/v...p=494721#494721 i potem napisz co i jak. Błąd jest w czujnik ciśnienia paliwa na listwie CR ale może być właśnie spowodowany przez zawór. Również może być za niskie ciśnienie spowodowane usterką którejś pompy i czujnik nad filtrem to wykrywa. Najpierw wyczyść zawór na pompie CR.
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 12:30
jesse napisał/a:
przeczytaj uważnie to zrozumiesz dlaczego.
Przeczytałem.
Rozumiem że sprawdziłeś błędy i napisałeś post zanim je wykasowałeś i ponownie sprawdziłeś. Kable naprawiłeś w lipcu, a post po prostu napisałeś teraz bo nie wiedziałeś co to za błędy.
Samochód zgasł podczas jazdy i już nie opalił Po sciągnięciu na warsztat i podłaczeniu do kompa dwa błedy P1190 i P1260. Padła pompka paliwa ta która jest zaraz przed filtrem. Po wymianie wszystko ok. Przy zdiagnozowaniu usterki mylące może być to iż pompka znajdująca się w baku nadal podaje paliwo i po zdjęciu przewodu za filtrem i przekręceniu kluczyka w pozycje II z filtra poleci paliwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum