Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Wiem że gdzieś na forum był poruszony ten temat - niestety nie mogę znaleźć topicu
Być może na dniach będę wymieniał mieszek od dzwigni zmiany biegów więc pomyślałem żeby przy okazji pociągnąć z podświetlenia zapalniczki kable pod zaróweczki do włączników szyb
Interesuje mnie jak przymocować te żaróweczki do włączników żeby ładnie oświetlało, Niech ujawni się osoba która to robiła bo o ile pamiętam fajny patent był z oświetleniem
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 11:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam taki patencik zrobiony u siebie fajnie to wygląda.
Ja zrobiłem to tak, że podświetlenie podłączyłem pod zapalniczkę, a żaróweczki możesz przykleić na jakiś klej.
Można zrobić tak, że nawierci się otwory na środku przycisku, wsadzi od spodu diody a dziurkę jakimś przezroczystym czymś zalać.
Wtedy w nocy masz świecący się punkcik i nie pozostaje dziurka.
ja miałem nawiercone od spodu pod przyciskami dziurki i wstawione diody ... ale nie wyglądało to tak jak bym chciał ... nie wiem czy nie wystarczy po porstu oświetlić przesterzeni "pod przyciskami a światło będzie widoczne poprzez szczeliny między przyciskami a obudową ... ale to trzeba by było sprawdzić. Samo podświetlenie zasiliłem z tych przycisków i świeciło się też w dzień ... co mi zresztą nie przeszkadzało za bardzo
Dzisiaj zrobię fotkę i zobaczycie, że fajnie to wygląda.
Cytat:
Nawiercałeś u siebie otwory w tych przyciskach czy tylko pod plastik żarówki wsadziłeś? fajnie by to wyglądało gdyby było równomiernie oswietlone
Dokładnie nawierciłem w tej obudowie z boku przycisku. Nie będę tu tłumaczył, pokaże na fotce i sami sobie zobaczycie.
PS: A co do żaróweczki to najlepiej użyć T5 czerwony led.
fajnie wygląda a przede wszystkim praktyczne chociaż ja bym ukrył diody bardziej pod przyciskami zeby światło się od nich odbijało od spodu i oświetlało tą przestrzeń
ja sobie zafundowałem diody led zółte z chromowaną ramką pod włączniki szyb, natomiast w klamki wsadziłęm tez z chromowanymi ramkami ale czerwone.
Wszystko podłączyłem pod zasilanie automatyki szyb, wtedy gdy wyciągne kluczyk podswietlenie wszystkiego działa tak długo aż nie otwore któryś z drzwi, bądź ileś tam sekund (chyba 30)
jeżeli ktoś chce to mogę wrzucic pozniej zdjęcia po pracy.
ja sobie zafundowałem diody led zółte z chromowaną ramką pod włączniki szyb, natomiast w klamki wsadziłęm tez z chromowanymi ramkami ale czerwone.
Wszystko podłączyłem pod zasilanie automatyki szyb, wtedy gdy wyciągne kluczyk podswietlenie wszystkiego działa tak długo aż nie otwore któryś z drzwi, bądź ileś tam sekund (chyba 30)
jeżeli ktoś chce to mogę wrzucic pozniej zdjęcia po pracy.
a możesz konkretniej powiedzieć jak to podłączyłeś ??bo jestem bardzo ciekawy z kąd zasilanie
podświetlenie włączników szyb - bezpośrednio masa oraz + z tego własnie przeł. od szyb
drzwi - no trzeba było przeciągnąc przewody przez drzwi az do przełączników od szyb.
ale miejsce jest wszystkie przewody ładnie pochowane
tylne słupki
masa standardowo natomiat plus wzięty ze wzmiacniacza który jest w bagażniku a dokładniej zacisk "REMOTE"
przy okazji pociągłem sobie nowe przewody do głośników w przednich drzwiach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum