Wysłany: Sob Lip 23, 2011 19:59 [R25] Tylny spryskiwacz słabo działa
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Wiem, że tematów o tylnym spryskiwaczu było już wiele ale w żadnym nie został opisany przypadek taki jak występuje u mnie. Tylny spryskiwacz ma bardzo małe ciśnienie, tak małe, że nic nie leci na szybę tylko spływa po wycieraczce i z klapy. Wyjąłem ten wężyk który jest pod gumową osłoną przy wlocie do klapy i tam go rozłączyłem i po włączeniu spryskiwacza płyn z tego wężyka też wylatywał bardzo wolno. Silniczek słychać, że działa i nie wydaje żadnych niepokojących odgłosów.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 19:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ewentualnie spróbuj też przeczyścić dysze na wycieraczce
po co, skoro
Mundekk napisał/a:
Wyjąłem ten wężyk który jest pod gumową osłoną przy wlocie do klapy i tam go rozłączyłem i po włączeniu spryskiwacza płyn z tego wężyka też wylatywał bardzo wolno.
leszczu napisał/a:
masz po prostu do wymiany silniczek, który daje już za słabe ciśnienie.
Ja muszę u siebie również wymienić, bo działać może i działa ale pompeczka nie daje rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum