Wysłany: Sro Lip 20, 2011 17:04 [R414] silnik zgasł i nie odpala
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witajcie, niedawno zakupiłem Roverka 414 SI,
dziś podczas jazdy w korku nagle zaczęło coś klekotać w silniku /jakby stary merc w dieslu/ aż po chwili auto zgasło. Teraz silnik kręci ale nie odpala, co może być tego powodem? Czy to może zalany silnik - trochę kałuż dziś przybyło? Martwi mnie to początkowe klekotanie, mam nadzieję, że to nie pęknięty pasek rozrządu który miałem wymieniać za jakieś 5-10 tys. km
Ostatnio zmieniony przez primo00 Sro Lip 20, 2011 18:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Olej jest w silniku? Nie masz sladow po oleju pod maska gdzies? To klekotanie moze wskazywac na brak oleju. Nie zapalila Ci sie kontrolka cisnienia oleju przed zgasnieciem?
Rozrzad to tez duze prawdopodobienstwo. Zdejmij oslone rozrzadu albo ja odchyl lekko i zobacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum