Wysłany: Wto Sie 02, 2011 09:11 [R416] Nie cofający się tłoczek.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Jak w temacie, od 3 tygodni nie mogę dojść do ładu z tylnym, prawym hamulcem. Tłoczek hamulcowy nie chowa się cały, tzn. wkręcić go mogę bez problemu do końca, natomiast samoczynnie podczas jazdy nie chowa się całkowicie, przez to klocek jest lekko dociśnięty do tarczy i "piszczy" ("trze") jest to bardzo uciążliwe. Dwa razy wymieniałem tłoczek z kompletem uszczelek od Tomiego ale problem nie ustąpił teraz w weekend drastycznie wyszlifowałem wierzchnią warstwę klocków sądząc że pomoże niestety nie. Fakt że mogę wkręcić tłoczek (aha jakby ktoś kiedyś się nad tym głowił idealny do ich odkręcania/przykręcania jest duży pilnik ) sugeruje iż nie blokuje go nic mechanicznie, wkręcało się go dosyć lekko, co zatem może powodować powstały problem?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 09:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Proponowałbym sprawdzić przewody hamulcowe i je ewentualnie na wszelki wypadek wymienic. Zdarza się, że przewód wewnątrz parcieje i powoduje powstanie wewnątrz czegoś w rodzaju zastawek, uniemożliwiająć swobodne cofanie się płynu hamulcowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum