Wysłany: Wto Sie 02, 2011 20:32 [R416Si]Kontrolka ABS , później ładowanie silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Witam i proszę o pomoc !
W moim roverku 416 w czasie jazdy nagle zapala się kontrolka ABS a później kontr. ładowania . Przestaje działać prętkościomierz i obrotomierz.Po wyłączeniu świateł i radia gaśnie kontrolka ładowania , ale Abs świeci . Powyżej tysiąca obrotów (bez świateł ) gaśnie kontrolka ładowania Będę wdzięczna za podpowiedź w czym może tkwić problem .
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak kolega wyżej radzi, sprawdź masę, a jak będzie z nią wszystko w porządku, to wychodzi na to, że regulator napięcia w alternatorze wysiadł.
Aha i jeszcze jedno, zrób to jak najszybciej, bo taka jazda może skończyć się unieruchomieniem pojazdu.
Witam, mam podobny problem jak koleżanka
Zegary głupieją, kontrolki także, a zwłaszcza ABS...
Podejrzewam masę na karoserii i mam pytanie czy mogę podłączyć jeszcze 1 masę gdzieś pod maską? Jak coś to gdzie i jak najlepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum