Chcialem skopiowac "chipa" i napotkalem problem. Niby normalna kosc 27c256 w DIL28, ale opisana jako "scrambled" i umieszczona na podstawce dekodujacej. Jest szansa jakos zrobic taki modul dekodujacy? Niestety tuner zamazal numer kluczowego ukladu...
Ostatnio zmieniony przez xtek Wto Sie 02, 2011 08:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Muszę znać oznaczenie układ pod naklejką. Najlepiej zrób zdjęcie.
Ale tutaj uwaga, jeśli pod naklejka znajduje się "okienko" (szybka przez którą widać serce pamięci) należy zrobić zdjęcie bez flash'a i z powrotem zakleić, układ nie może się naświetlić.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 20:38
ADI-mistrzu napisał/a:
Muszę znać oznaczenie układ pod naklejką. Najlepiej zrób zdjęcie.
Ale tutaj uwaga, jeśli pod naklejka znajduje się "okienko" (szybka przez którą widać serce pamięci) należy zrobić zdjęcie bez flash'a i z powrotem zakleić, układ nie może się naświetlić.
Pozdrawiam
Juz pisalem jaki to uklad. I wiem o "okienku", nie zobaczylem wlasnie pierwszego eepromu w zyciu.
Programatorem da sie oczywiscie zrzucic kosc, jak i kosc z dekoderem, ale to i tak bedzie bezuzyteczny syf. ECU odczytuje inaczej niz programator. Trzeba uzyc mikrokontrolera.
Ostatnio zmieniony przez xtek Wto Sie 02, 2011 08:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 08:04
Cytat:
Witam , mam mikrokontroler Arduino MEGA 2560 - przyda się ?
Moze byc arduino, moze byc seeeduino, wszystko moze byc co jest na mikrokontrolerze i da sie skonfigurowac Ja juz sobie na miejscu VI-LABem poradze, ale dziekuje za checi!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum