Wysłany: Nie Sie 14, 2011 13:47 [r220 sd] Auto nie odpala - problem z elektryką
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Dziś podczas zjeżdżania z małego wzniesienia w moim Roverze zgasł silnik, próbowałem go ponownie zapalić w trakcie toczenia ale auto nie reagowało, rozrusznik nawet nie zakręcił. Po przekręceniu kluczyka pali się kontrolka od akumulatora oraz od oleju. Odłączenie klemy akumulatora nie pomaga, zauważyłem też że od razu wskażnik temperatura wędruje do samej góry.
Co mogło się stać? Sprawdziłem chyba wszystkie bezpieczniki, ewentualnie prosiłbym o wskazanie na który powinienem dokładnie zwrócić uwagę.
W aucie nie działa obecnie nic... radio, światła, el. szyby.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 13:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 32 Skąd: Kraków (zazwyczaj)
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 14:59
U mnie zdarzyło się coś takiego w wersji benzynowej. Spróbuj puknąć lekko w rozrusznik kluczem od kół (tak mi poradzono) być może się zablokował... U mnie zanim dostałem informację zwrotną z Forum, auto ściągnęła laweta, więc nie miałem okazji sprawdzić sposobu. Skończyło się na regeneracji rozrusznika.
Rzeczywiście... początkowo tego nie zauważyłem... sprawdzałem bezpieczniki ale nie zwróciłem uwagi na zerwany przewód od masy - był zawinięty i nie było widać że nie jest przymocowany do śruby do nadwozia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum