Wysłany: Nie Sie 07, 2011 19:09 [R200] Wtyczka, kable do cewki ...
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam Wczoraj podczas podmiany cewki, którą pożyczyłem od forumowicza wildchild zauważyłem dziwny problem lub nie problem. Sądzę, że tak nie jest oryginalnie ... Cieńszy kabel biegnący do wtyczki cewki został rozcięty, w miejsce rozcięcia dolutowano drugi. Czy ktoś z forumowiczów mógłby sprawdzić jak wygląda sprawa ... Mam lpg - czy to może być kabel z lpg Jak co to instalacja diego dla wtajemniczonych bardziej w tye zabawki Ogólnie drogą eliminacji chcę się dowiedzieć co jest winne za pykanie z rury - przebieranie na jałowym. Również rozważam taką możliwoś - wsiąść z kolegami z ostrowa oczywiście też od nas z forum (mają też 200) i pojechać do nowego miasta nad wartą Ale ile taka zabawa może obrazków pociągnąć ...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi się wydaje że silnik się kończy...........
A tak na poważnie to ciężka sprawa z tym przebieraniem bo juz wiele rzeczy było wymienionych i problem w ciąż ten sam..........
Cieńszy kabel biegnący do wtyczki cewki został rozcięty, w miejsce rozcięcia dolutowano drugi. Czy ktoś z forumowiczów mógłby sprawdzić jak wygląda sprawa ... Mam lpg - czy to może być kabel z lpg
tak, podaje prędkość obrotową silnika do sterownika lpg.
ale sprawdź te kabelki czy nie poprzecierane, czy dobrze naciągnięte.
i obejrzyj świece czy nie mają przebicia. sprawdź też działanie sondy lambda,
przez podpięcie najzwyklejszym kabelkiem do OBD (np. elm327) lub poprzez
podłączenie do sterownika gazu komputera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum