Wysłany: Wto Sie 09, 2011 21:53 [R 620Si] Problem ze świecami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich, wpadłem ostatnio na pomysł wymiany świec. Gdy je wykręciłem, ku mojemu zdziwieniu były one dośc mocno umaczane w oleju, stąd moje pytanie co to może byc ? Uszczelka pod pokrywą zaworów, pod głowicą czy czymś jeszcze innym ?
Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi !
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak właśnie uszczelniacze zaworów, przy okazji uszczelka pod pokrywą do wymiany, zabiaram się dodatkowo za malowanie pokrywy, moze pokaze efekt
Pozdrawiam i dziękuję !
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 22:10 ]
Mam kolejny problem Ukręciłem gwint w śrubie pokrywy zaworów, jest możliwoś kupienia tego w sklepie motoryzacyjnym, czy na jakimś szrocie kupię taką śrubę ?
Co do oleju na świecach.
Sprawdź, a raczej wymień gumowe oringi świecowe. Jak sciagnąłeś pokrywę zaworów to wiesz o czym mówię.
Tanie dobre i oryginalne oringi sa w serwisie Hondowskim.
http://forum.roverki.eu/v...krywy+zawor%F3w
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum