Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, dzisiaj zauważyłem, że na lewo od kontrolki " światła przecimgielne tylne " posiadam kontrolke:
- Kółko, a w kółku ,, 10 "
Obie te kontrolki znajdują się pod zegarami od paliwa.
Czy możliwe jest, abym posiadał kontrolke rezerwy ? Podobno jej nie ma więc..
Jeśli ktoś kiedyś montował wskaźnik od rezerwy, to gdzie szukać tego urządzonka ?
Kontrolka troche nie typowa, wygląda identycznie jak znak który informuje, że nie można przekraczać 50km/h, z tym że w kontrolce widnieje liczba 10
Z innej beczki, mam też kontrolke z świecami żarowymi a auto mam benzyne, wtf ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 26, 2017 17:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ma kontrolki rezerwy. To jest coś dziwnego, ale na zdjęciu raczej nie wyjdzie... Znalazłem zdjęcie z MG: kontrolki
A co do świec żarowych to żadne wtf tylko zegary były do wszystkich wersji takie same, tylko był najwyżej inaczej wyskalowany obrotomierz. Podobnie jak w przypadku ABSu, którego nie ma we wszystkich wersjach.
Z innej beczki, mam też kontrolke z świecami żarowymi a auto mam benzyne, wtf ?
A świeci ta kontrolka? Tak jak w większości samochodów nie robi się osobnych wersji części do każdego samochodu, czasami np. wiązki elektryczne sa taki same w wersji bieda jak w najlepszej, a zestaw kontrolek jest taki sam dla każdej wersji, tylko jedne są używane a inne nie.
Saaphyri napisał/a:
Jeśli ktoś kiedyś montował wskaźnik od rezerwy, to gdzie szukać tego urządzonka ?
Jeśli nie było fabrycznie, to trzeba rzeźbić takie urządzenie. Dla średnio ogarniętego elektronika nie problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum