Wysłany: Nie Lut 01, 2009 15:28 [Freelander] Kiepskie hamulce po przekładce
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Na wstępię wszystkich chciałbym powitać. To mój pierwszy post więc za niedociągnięcia przepraszam z góry.
Problem mam z hamulcami. Po przekładce pedał hamulca zahowuje się jak by był zapowietrzony układ. Przy zwykłym hamowaniu : dotknięcie pedała i trzymanie na nim nogi powoduje że pedał powoli opada, hamulce blokują koła po 1-2 sek , nie następuje to odrazu. Natomiast po gwałtownym naciśnięciu pedał jest wysoki i sprężynujący - miękki a koła dalej się kręcą. Układ był odpowietrzany już 4 razy a wczoraj odpowietrzałem przy pompie ABS. Dziwne jest to że przed przekładką hamulce były brzytwa a objawy wskazują na serwo chyba. Przekładka była w grudniu.
Proszę o sugestie gdzie jeszcze szukać mam usterki.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 23:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam to samo ipo wymianie serwa jest troche lepiej ale kupowałem na allegro i nie jestem pewien jego wczesniejszego zuzycia
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 13:00
magik22, sprawdź łączenia jak wychodzą gumowe przewody z metalowcyh, moga puchnać a przy przekladce skrecono je na chama:) ja mialem takie chece przy przekladce gdy:
a) przewody mi puchly po ich odjeciu i zalozeniu (jadac z anglii bylo ok po rozlozeniu i zlozeniu sie zaczelo) wymiana przewodow pomogla
b) zchrzaniłem montarz serwa ale szybko poprawilem nim czlowiek odebral woz:)
Ogolnie moze to byc wina nie przekladacza a starosci czesci po rozlozeniu i zlozeniu padlo.
Choc rzeźbiarzy znam niemało:)
Przekladka może z Poznania?:D:D:D (koledze tam freelandera na nity i butapren złożyli)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum