Wysłany: Sro Sie 24, 2011 07:48 [R400]Problem z sekwencyjną instalacją gazową.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Jak w temacie. Po przekroczeniu 4,5 tys obrotów odcina mi gaz i pali benzynę. Byłem u gazownika. Podłączył się pod komputer i żadnych błędów mu nie pokazało. Zwiększył obroty z 6000 do 8000 i dalej to samo - odcina. Powiedział, że reduktor jest za słaby do mojego Roverka i zawołał 450 zł za nowy, ale się z tym nie zgadzam bo on jest przeznaczony do 150km i 110kw (NIKO MCL - model reduktora). Wymieniłem filtry (ten przy reduktorze i ten co idzie od reduktora do wtrysków), wyczyściłem reduktor i dalej to samo. Ale jak się łagodnie daje gazu do końca obrotów to nie odcina, ale jak tak gwałtownie to już odcina, w trasie po przekroczeniu 150 km/h (przekroczenie 4,5 tys obrotów) odcina gaz i przełącza na benzynę. Odwiedziłem inne fora i tam pisali żeby wyczyścić reduktor, wymienić filtry, i też pisali że może być czujnik ciśnienia uszkodzony no i najgorsze że też reduktor. Ale może któryś z WAS miał podobny problem i się podzieli radą.
Dzięki za wszelką pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 24, 2011 07:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kupiłem go już z instalacją, ale tak się dzieje już od 2010 roku jak go kupiłem.
szczelność?? nie sprawdzałem, ale nie czuje zapachu gazu jak jest silnik odpalony i wyłączony, nic nie czuć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum