Wysłany: Wto Sie 23, 2011 09:16 [MG ZR] alarm sam się włącza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam,
mam taki problem:
Zamykam samochód z pilota, po 5-15 sekundach samochód zaczyna wyć, otwarcie i zamknięcie nie pomaga(po chwili dalej wyje),
Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu(bez uruchamiania silnika) , zamknięciu drzwi- problem znika.
Zauważyłem diode która pulsuje - powiedzmy - co 0,5 sek jak alarm jest uzbrojony, i plsuje jak oszalała - zapewne- jak się uzbraja.
Powód "radosnego" czasami włączania się alarmu jest mi nieznany.
Dodam że alarm nie włącza się podczas bujania samochodem, ani podczas szarpania za klamki, ect.
_________________ Stań przed Królem,pokłoń się Bogom, klęknij przed swoją Kobietą.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 09:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sajgon, Wiązka w tylnej klapie to ten taki wężyk po prawej stronie (wychodzi z karoserii i wchodzi w klapę). Na 99% w środku masz poprzecierane kabelki. Polutuj, po izoluj dobrze i będzie gitara
wyciągnąłem- rzeczywiście- 2 kabelki miały pękniętą izolacje - na czuja reszta cała..
poizolowałem te 2- - ale wyje dalej.. chyba czas odwiedzić sklep tomtoma.. bo pomysłów mi brak.. chyba że można jakoś sprawdzić te czujniki w drzwiach- jak przyłożę do masy to układ się zamknie i nie obwód można wykluczyć?
_________________ Stań przed Królem,pokłoń się Bogom, klęknij przed swoją Kobietą.
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 22:30
Krańcówki najprościej sprawdzić miernikiem czy mają przejście jak są wciśnięte do środka nie mają prawa puszczać napięcia + albo - zależy czym są sterowane poprostu obwód musi być zamknięty. Albo inaczej włącz lampkę podsufitki na włączanie się przy otwartych dzwiach, i jak zamkniesz drzwi a ona dalej będzie świecić to masz walniętą krańcówkę. Jeżeli po mimo testów okaże się że wspomniane krańcówki są sprawne sprawź czy lampka w bagażniku ci napewno gaśnie jak klapę zamkniesz jeżeli tak to moja rada odłącz lampkę podświetlenia wnętrza auta na chwilę i wtedy sprawź alarm, nie wiem jak jest w MG ZR ale jeżeli masz boczne lampki w drzwiach to pokolei też odłanczaj i sprawdzaj reakcję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum