Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Wczoraj zdrowo dostałam w prawy bok. Do pracy jakoś dojechałam, nic nie zauważyłam - chyba szok Ale jest problem, sanochód wypuszcza kłęby czarnego dymu, niczym stary traktor. W dodatku nie mogę otworzyć maski, chyba spadła linka. W trakcie jazdy, czasami jakby lekko poszarpywał, zarówno na małym gazie jak i bez dotykania pedału. Dodam, że w czerwcu zdiagnozowano kończącą się pompkę paliwa - tę pod maską. Miała 30% wydajności oraz oring od IC do wymiany.
Czy mocne uderzenie w bok mogło być przeczyną powyższych problemów ? Czekam na rzeczoznawcę i nie wiem czy mogę ten problem wrzucić jako skutki wypadku ?
_________________ Monika
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Wrz 02, 2011 16:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 09:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
monia0023, uuuu ale dostałaś .... współczuje .... ale przypominam sobie że miałaś uszkodzone lusterko od pasażera wiec może warto je jakoś lekko uszkodzić by ci wreszcie wymienili na pełnosprawne ?
Na zjeździe ze skrzyżowania jedna pani nagle zmieniła zdanie dokąd chce jechać i, mimo ciągłej linii, nagle, z dużym zrywem, postanowiła z prawego pasa skręcić w lewo, waląc przy okacji drugą panią, czyli mnie, w bok ukochanego samochodu
Po wizytach u speców widzę, że straty rosną poszły spinki tapicerki drzwi i klamka wew.
Z tym lusterkiem to jakoś nie umiem
monia0023, Moniko to jest idealna okazja z tym lusterkiem, dokładnie tak jak SyntaX, pisze:) albo skontaktuj się z jakimś specem co ci doradzi i zrobi małe co nie co z tym lusterkiem
Ja bym nie kombinował z tym lusterkiem, bo rzeczoznawca dojdzie do tego że lusterko nie mogło się uszkodzić. Po za tym jeżeli policja była wzywana do zdarzenia, to na pewno misiaki zrobili fotki uszkodzeń...
Po za tym jeżeli policja była wzywana do zdarzenia, to na pewno misiaki zrobili fotki uszkodzeń...
nie zawsze robią, w sumie spisują protokół, a fotki robi rzeczoznawca z ubezpieczalni jeżeli to było uderzenie z boku to ciężko może być żeby lusterko podciągnąć, co innego gdyby pojazdy jechały równolegle
U mnie drobne zarysowania na zderzakach i auta mi szkoda.
Szczęście w nieszczęściu, że wiesz kto to zrobił. Mi już z trzech stron obdarli 75-kę na parkingu i jakoś zawsze ktoś zapomniał zostawić wizytówki
Poszukuję pilnie oringu do IC, może zamiennika (?).
A może ktoś zna rozmiar tej uszczelki. Boję się jeździć
PS
mam nadzieję, że to tylko oring a nie jakieś poważniejsze uszkodzenie
jeśli chodzi o lusterko to gruby papier ścierny, przecież wystaje od obrysu auta dlatego przy kolizji musiało oberwać, z resztą nawet to widać.
Z tym dymieniem na czarno, to nie będzie wina wtryskiwaczy? leją zamiast rozpylać czy coś, lub przepływka, lu z zablokowany i mocno zabrudzony sadzą EGR i dolot?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum