Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 15:49 [620 sdi] Czy to normalny dzwięk po przekręceniu stacyjki?
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
1. Gdy przekręcę stacyjkę to zaczyna się wydobywać od strony pasażera dziwny dźwięk, jakby charczenie, spięcie (nie wiem jak to nazwać). Jak otworzyłem maskę, to słychać to z prawej strony za reflektorem, tam gdzie wychodzą przewody z klimatyzacji. Dźwięk ten raz jest, raz go nie ma, a niekiedy zacznie charczeć, a po chwili przestaje. Czy to jest normalne?
2. Drugi dźwięk jest po odpaleniu silnika, takie brzęczenie z tego czujnika który jest zaraz pod przednią szybą, nie wiem ale nazywa się to chyba EGR ( taki czarny, podłużny). I też raz brzęczy, a raz nie.
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum