Wysłany: Czw Sie 18, 2011 09:46 [r216si] Padł alternator.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Padł mi alternator (nie kręci, spuchł, jest zblokowany). Na szczęście nie padł podczas jazdy.
Czy ktoś mi może polecić namiary na nowy jakiś zamiennik, ale nie chińszczyznę? w rozsądnej cenie i odpowiedni do mojego modelu?
Mam r216si lux benzyniaka 1997rok pojemność 1,6.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
_________________ Nocny Marek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 09:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za porady.
Kupiłem regenerowany w korpusie oryginalnym Magneti Marelli, ale koło siebie w sklepie z częściami. Sprowadzili mi tak samo wyglądający jak na tych aukcjach. Tylko niestety nieco droższ, ale widzę, że chyba z jednego źródła się zaopatrują.
A w rzeczywistości sam alternator wygląda jakościowo bardzo dobrze,jak nowy.
Już założony i działa. I gwarancja również na rok.
Mój stary jednak był w opłakanym stanie po zdemontowaniu i jakiś naprawiany (kombinowany).
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Sty 19, 2012 16:26 ]
Niestety padł mi ten alternator po 4 miesiącach. Poszedł regulator napięcia oraz linka od szczotki całkowicie się urwała, niby przez korozję.
Gwarancja jak się okazało byłą nie na rok jak powiedzieli, a na 6 miesięcy. Załapałem się, ale stwierdzili, że to niby moja wina (nie mam osłony silnika od spodu).
Stąd moje pytanie czy macie osłony pod silnikami w benzyniakach? Z tego co wyczytałem były tylko do diesli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum