Wysłany: Nie Sie 21, 2011 12:51 [ MG ZR ] UTRATA MOCY
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
WITAM
Mam problem , mój MG ZR utracił moc zachowuje się jakby ktoś mu do bagażnika 3 tony ołowiu włożył, do 100 km/h przyspiesza w ok 1 min, dopiero pow 3 tys obr/min wykazuje należyta moc, po odpięciu przepływomierza powietrza auto wchodzi w tryb awaryjny i jest wszystko ok, po wpięciu przepływomierza ponownie brak mu mocy proszę o wskazówki
Tomek
_________________ tomek-sis
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 12:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odp. auto nie dymi , na wolnych obrotach pracuje bez zarzutu , odpala prawidłowo bez problemu , po odpieciu przepływki moc jest prawidłowa przyspiesza bez zarzutu , moc traci dopiero po podpięciu przepływki
no to problem jest rozwiązany podmień przepływke i zobacz jak auto idzie wtedy i jak będzie ok tzn ze twoja stara przepływka na gruz idzie bo nie ma sensu szukać innych przyczyn skoro z przepływka sa takie jaja.
No i problem rozwiazany rzeczywiście była to przepływka, ale żeby było smieszniej żadna używana którą wkładałem nie zadziałała, musiałem je zwracać, dopiero kupiłem nową i oryginalną Boscha i wtedy zadziałało ,wniosek taki że przepływki używane będą chodzić tylko w samochodach w których chodziły w innych niestety nie dziwne, ale prawdziwe na wszystkie podróbki i zamienniki szkoda pieniędzy, na 5 szt 4 wracają do reklamacji jedynie Bosch robi należyte. innej opcji nie ma
kupiłem nową boscha całą, bez żadnej przekładki do MG, okazyjnie w Fota za 420,00 ale normalnie kosztuje ok 550,00 samochód przyspiesza znacznie lepiej niż na starej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum