Mam pytanie do ludzi co użytkują Mio Moov 500 Jaki soft wy używacie do tej nawigacji
Mialem obecnie to:
Plus tego ze szybko działa ale kilka rzeczy nie działa bo w folderze systemu jest bajzel
Ściągnąłem sobie teraz MioPocket 4.0 oraz Mio Pocket lite 9.2 i dziala ale tam znów za dużo jest pierdołek i tak muli Mio 500 ze nawet żadnego softu do nawigacji się nie da włączyć po trwa to wieczność albo się wiesza
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Remi55, poniżej screeen mojego ekranu, bazujący na tym samym "sofcie"....najprostszy, najszybszy możliwy. Warto poczytać o sysinfo i skonfigurować sobie swój własny pulpit ze swoimi skrótami, aplikacjami i co najważniejsze zrobić własne tło
U mnie odpala się z głównego pulpitu 4 programy do nawigacji i eksplorator.
Ikonki kolorowe na dole odpowiadają za wszystkie cztery pulpity, na każdym jest inne kombinowane tło.
Ja bym na Twoim miejscu zrobił nową grafikę zmienił ikony, zmienił układ ikon i pozostałych elementów a na samym początku wgrał od nowa "soft" od pulpitów żeby nic się nie krzaczyło i ścieżki były poprawne.
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 09:05 ]
Acha....jeszcze jedno, nie mam na razie czasu ale będęchyba robił nową wersję pod siebie tego panelu.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Teraz nie mam za bardzo chwili żeby sprawdzić ale patrząc po screenie to jest to własnie co Ty miałeś i do czego zrzut ekranu umieściłeś w pierwszym poście.
Klawiatury nie pamiętam ale wiem, że coś pisałem w notatniku więc musiała działać.
Mi ikonki od rozjaśniania z tego co pamiętam wieszają nawigację i nie ruszam tego
MioPocket fajne ale baaaardzo rozbudowane żeby zadowolić każdego (dużo appsów, gier i inych) ale mnie właśnie przeraża rozmiar i zamuła nawigacji jaka za tym idzie.
Chętnie przygarnąłbym coś nowego, w miaręfajnie zoptymalizowanego pod nasze urządzenia, może ktoś cośdopisze jeszcze.
Co do samego uruchamiania na MIO, z tego co pamiętam wszystko oparte jest na sysinfo, w skrypt uruchamiający standardowo miomapę wpięta jest linijka uruchamiająca inny plik info który to w połączeniu z mortscriptem odwala całą robotę, ustawia COM'a, wyłącza MIO mapę, odpowiada za nawigację po pulpitach itd dlatego nie ma praktycznie co mulić w moim przypadku, niepotrzebne rzeczy wywaliłem.
Zaraz obejrzę tego nowego MioPocket'a
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wydryszek, No miało Pocket 4.0 ma az 130MB i jak wgrałem całość to za ledwie 25MB było pamięci wolnej w Ram Kazdy program nawigacji się wieszał. Teraz wywaliłem gierki zmieniłem skrypty i zajmuje mi nie cale 50MB i mam w Ramie wolne az 43MB/60MB Zasuwa to teraz. Tylko czemu mi ta klawiaturę zjadło to nie wiem
Jedyny minus to jest to ze dłużej się to uruchamia niestety bo trwa ok 40sec do 1min, to mnie przeraza na razie Mortscript fajna sprawa i już kilka rzeczy pisałem z tym
Z tym system2.exe to się uruchamia całość w w dobre 15sec To cos jest dalej używane w Mio Pocket 4 jako boczny pasek skrótów I nie wiem czy przypadkiem nie pozostać przy tym starym tylko to rozbudować
Mi w sumie jest ważne żeby było ściemnianie i rozjaśnienie Mediaplayer na filmy i skróty do nawigacji Reszta jest zbędna w sumie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
A tak się właśnie zastanawiam jak to w MioPocket jest rozwiązane z podświetleniem, nie pamiętam jak to tam wygląda ale powinno sięto dac wydłubać bez problemu i zaimplementować u siebie choćby jako oddzielny app.
A ja też bym został przy starym lekkim panelu i sobie rozbudował tym co trzeba z miopocket.... tam jest za dużó wsyzstkiego, owszem fajne ale na mocniejszą maszynkę a czas uruchamiania nie do przyjęcia.
Wydryszek, Udało mi sie z klawiatura rozwiązać Trzeba dać mu zrobić kolejny restart, bo inaczej nie działa Musze coś z tym czasem włączanie jeszcze wymyślić i będę już zadowolony
ALe coś czuje ze wywalę ta klawiaturowe bo i tak w sumie na nic mi to żeby mi się tylko samo Iphone today włączało. Były skróty i tyle
Bo mio pocket az zapisane dane do rejestru i chwile to trwa potem kopiuje pliki znów trwa Samo przygotowania Windowsa tyle czasu zajmuje
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 14:48 ]
A co do podświetlania to najlepiej by było mieć dostęp jaki jest teraz ze się ma menu ALe o pocz tego dwa guziki On (max jasno na dzień) i Off (min jasność na noc)
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 15:06 ]
Juz widze roznice. W tym starym było to pogram DSetting.exe co obsługiwał w skrótcie funkcje ustaw w Mio W Mio pocket jest tego nowa Ver. jakaś co ma funkcje jasności w budowana
No to mam zadanie...dorwałem się do plików konfiguracyjnych i przy okazji znalazłem fajny program GPS Tacho
A zraz ściągnę gołą "instalkę" tego interfejsu i wygrzebię podświetlanie....
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 15:48 ]
A widzisz...ja właśnie sprawdziłem DSSettings a światełko jest na "bulbach" więc to tylko trzeba wygrzebać i w razie czgo zrobić osobny ekran z dużymi ikonkami i wrtością procentową np. 10%, 20%, 35%, 50% itd aż do 100%
Na razie muszę zlokalizować na nasz język GPS Tacho bo ma dużo opcji
Chyba że mógłbyś zobaczyć czy w MioPocket jest taka aplikacja GPSTacho...wyszukać w plikach po nazwie "tacho"..
Pokazuje fajny licznik, zaraz sprawdzę na drodze jak działa
Wydryszek, Wiem jest tam kilka fajnych programów ale ten Tacho mi nie działał nigdy Nie potrafi mi nadajnika GPS odszukac
Ale DSetting nie ma funkcji w sobie o podświetleniu, a n Bulbach są tylko skrypty która włączają i wyłączają MipMap.exe Ogólnie ściemniać działa ale już rozjaśnić nie działa i tylko przez restart idzie
W tym nowym Setting da się przerobić na suwak podświetlenia
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 19:28 ]
Dobra rozgryzłem ten IPhoneToday i mi się włącza tak samo szybko jak ta poprzednia wersja. 15sek Teraz jestem happy Trzeba tylko pliki config przepisać i resztę skryptów wywalić
Musze to tylko trochę dopieścić
Ja wiem ze w DSSetting nie ma...tzn wiedziałem że tam nie ma podświetlenia tylko źle ująłem
Zastanawiałem się czy się zwyczajnie nie da pod niego podpiąć podświetlenia w configu ale ni hu hu
Właśnie za cel postawiłem sobie rozszyfrowanie bulbów bo jest tak jak piszesz ale nigdzie nie mogę znaleźć podświetlenia.
Zaraz pogrzebię w końcu a GPS Tacho teżmi jednak nie zadziałał ale postaram się to zmienić.
Wydryszek, Ja zostaje przy tym Iphone Today moja wersja teraz pobiera tylko 14MB Ramu 46MB Ramu mam wolne, wszystko działa jak poprzednio. I mam regulacje podświetlenia przez ten Widget Mio Settings Trzeba dwa razy kliknąć ale to nic jest w miarę szybki dostęp do tego
[ Dodano: Pią Paź 14, 2011 19:59 ]
Jak dokończę nad tym prace wstawię filmik
Dobra udalo sie IphoneToday znow, działa, zrobilem maly update na nowa wersje Interface IphoneToday i rozkminilem co było nie tak ze się nie chciało potem uruchomić Plus nowej wersji jest ze plaik zajmuje tylko 64kb zamiast 180kb Jeszcze kilka ustawień i można robić filmik
Odpaliłem GPS Tacho i dodatkowo mam kilka innych mtywów graficznych ale chyba muszę pogrzebaćw parametrach odświeżania i płynności o ile to możliwe bo wskazówka skacze a nie płynnie idzie do góry.
Sprawdzałem tylko raz i to zrobiłem na patenci jaki wcześniej wynalazłem, żeby szybciej satelity znalazł włącyzłem MIOmap, złapał sygnał, wyłącyzłem mapę, włączyłem GPS Tacho i od razu miał full sygnał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum