Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 10:04 [r420] karoseria jak w reszcie modeli 400?
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Muszę zmienić, obydwa błotniki, bo te cienkie blaszki utleniły się okropnie, nie ma czego spawać, ani szpachlować. Czy części karoserii są identyczne jak w innych modelach serii 400?
Lepiej kupić nowe zamienniki (pod model 400-tak pisze na aukcji) czy używane błotniki?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 10:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gucjusz, błotniki podpasa Tobie z każdej 4setki, nie ma znaczenia rocznik, i czy Anglik czy Europa, codo zamienników to jak jest z ich trwałością nie wiem, natomiast musisz wziąć pod uwagę że to ZAMIENNIK i może nie pasować idealnie, może cos trzeba będzie "podgiąć" i może być problem z spasowaniem.
Od zamienników lepiej trzymać się z daleka. Spasowanie i trwałość może być kiepska.
wydaje mi się, że trwałość nowej blaski z zamiennika będzie lepsza niż ta cieniutka blacha, która ma 15 lat.. jak myślicie?
niby te zamienniki są PJ
to jest mój pierwszy samochód, kupiłem go okazyjnie za 2 tysiące i jest w nim tyle niespodzianek, że szok. Wczoraj wyciągnąłem kilogram piasku z jednego progu. Dostał się przez utlenione dziurki, które trzymają plastik na progu, tylko anglicy mogli taki plastik umocować na 10 zatrzaskach. Szyba od strony kierowcy łapie zły tor i nie domyka się do końca, wpakowałem się w niezłe bagno z rym roverkiem. Na szczęście ojciec jest lakiernikiem, także blacharkę będę miał naprawioną za darmo
gucjusz, skoro masz ojca lakiernika to powinien wiedzieć co są warte zamienniki.
Ja lakiernikiem nie jestem ale widziałem maskę oraz błotnik zamiennik po dwóch latach. Może to wina lakiernika, może nie.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum