Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam problem z przednim zawieszeniem w moim R.
Od jakiegoś czasu strasznie hałasuje i mam luzy na kierownicy. Byłem wczoraj z tym problemem na stacji diagnostycznej i dowiedziałem się ze amortyzatory mam w granicach 68% i oprócz tego żadnych luzów w przednim zawieszeniu...
Co to może być? Drążki i końcówki do wymiany? (Jaka jest mniej-wiecej cena?)
_________________ Rover 416Si
1,6 1996r LPG
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 06:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 07:33
Witam,
U mnie było podobnie, sprawdź dokładnie końcówki drążków - unieś auto na posnośniku tak, by koło było w górze. Uchwyć koło w ręce i ruszając prawo/lewo sprawdź luzy w płaszczyżnie poziomej, tylko mocno, jak wyczujesz stuki to właśnie jest luz na sworzniu końcówki drążka. Podobnie zrób z drugim kołem. Sprawdź jednocześnie czy nie ma luzu w płaszczyźnie pionowej, choć tutaj ciężko wyczuć coś w ten sposób (ruszając ręcznie) - bo wszystko jest "naprężone", ale spróbować można , pozdr....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum