Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam problem z wyciekiem oleju, nie wiem skąd wycieka i jaką uszczelkę trzeba wymienić proszę o pomoc, dodam, że niedawno wymieniałem alternator, wcześniej też było trochę mokro ale nie ciekło tak jak teraz.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 21, 2011 17:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam problem z wyciekiem oleju, nie wiem skąd wycieka i jaką uszczelkę trzeba wymienić proszę o pomoc, dodam, że niedawno wymieniałem alternator, wcześniej też było trochę mokro ale nie ciekło tak jak teraz.
leci z wałków rozrzadu i moze jeszcze z pokrywy od zaworow
wszystko to zrobisz sam - przy okazji wymienisz też rozrząd za jednym zamachem. Kwestia posiadania odpowiednich narzędzi i doświadczenia. Wydaje mi się że nie trzeba ściągać głowicy a jedynie pokrywę górną wałków rozrządu. Ja osobiście zabieram się za to od kilku dobrych miesięcy, ale mam dużo mniejszy wyciek i tylko z pokrywy zaworów.
Cieknie spod uszczelki pokrywy zaworów... miałem identycznie, w identycznym miejscu. Po wymianie był spokój pół roku. Teraz znowu tam coś cieknie. Machnąłem już na to ręką Puki nie robi się plama pod samochodem i nie trzeba dolewać oleju to nie ma sensu interweniować i pakować się w koszty.
o ile mi wiadomo tam nie ma uszczelki (między głowicą o pokrywą zaworów)
akurat w tym miejscu jest uszczelka, można by powiedzieć, że poziom niżej nie ma uszczelki i to właśnie się klei sylikonem. (jak się głowicę rozpołowi)
btw, ostatnio właśnie to wymieniałem u siebie, i ma duże znaczenie z jakim momentem są przykręcone te śruby? kręciłem wkrętarką i poprawiałem ręcznie kluczem
Chodzi o te śruby na samym wierzchu 5 z jednej strony i 5 z drugiej??
[ Dodano: Sob Wrz 24, 2011 10:36 ]
znalazłem tylko Kolejność dokręcania śrub w silniku 1.4 serii 'K' czy to ta sama zasada co w moim silniku?? i co to jest ten moment obrotowy??
[ Dodano: Pią Wrz 30, 2011 21:15 ]
to chociaż mi powiedzcie czy muszę olej spuszczać do tej operacji??
[ Dodano: Sob Paź 01, 2011 09:48 ]
zabieram sie do roboty zobaczymy co z tego wyjdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum