Wysłany: Sro Cze 06, 2012 19:13 [r 218] wydech i kopcenie wokół rozrządu ? (dwa pytania)
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1993
Witam, mam dwa pytania odnośnie mojego roverka. Czy można zastąpić łącznik elastyczny na rurze wydechowej zwykłym kawałkiem rury ?
a drugie pytanie, gdzie może być przyczyna kopcenia gdzieś z okolicy rozrządu ? ciężko to wyśledzić, wydobywa się to z gdzieś z dołu (okolice rozrządu) od strony ściany grodziowej, najbardziej intensywnie kopci zaraz po zapaleniu, szczególnie widoczne i uciążliwe jest to w zimie. W lecie jest tego dużo mniej ale jednak da się to zauważyć (noi poczuć przy włączonym nawiewie)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy można zastąpić łącznik elastyczny na rurze wydechowej zwykłym kawałkiem rury ?
Nie. Będzie potwornie barabanił
qba8819 napisał/a:
a drugie pytanie, gdzie może być przyczyna kopcenia gdzieś z okolicy rozrządu ? ciężko to wyśledzić, wydobywa się to z gdzieś z dołu (okolice rozrządu) od strony ściany grodziowej,
pewnie jakaś nieszczelność wydechu. być może to nawet ten łącznik elastyczny tam dmucha
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum