Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 18:44 [r25] ogrzewanie
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mineły wakacje, nie używałem ogrzewania autka wogóle jedynie na szybki by odparowały, chciałem ostatnio nagrzać autko i ku mojemu zdziwieniu gdy ustawiam na ciepło to cały czas dmucha zimnem choć silnik juz dawno rozgrzany, ciepłe powietrze dmucha tylko gdy zaznacze nadmuch na szyby.. wie ktoś gdzie może być przyczyna ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 23:12
Nie dymi, mocy dużo jest. Ale ogrzewanie szybki działa to ciekawe. a swoja drogą zamiast wiać ciepłem przez kratki zauważyłem że ciepłe robią się pokrętła od dmuchawy itp, więc może wąż nie tu gdzie trzeba. Ale pierwszy raz slyszę ze uszczelka ma tyle wspólnego z ogrzewaniem
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 07:53
Pawkaz napisał/a:
Jest to jeden z objawow padnietej uszczelki pod glowica tzw HGF.Auto nie dymi ?
Przesadziłeś z tą uszczelką to nie benzyna, a określenie HGF nie jest lekarstwem na wszystko
Jawaa, sprawdź za przednią konsolą za pokrętłami przewody od kanałów nadmuchu, czy są na swoim miejscu i czy linka która steruje zaworem do nagrzewnicy otwiera go w 100%.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Jezeli na syzbe leci cieple, tzn ze linka od pokretla jest ok i szukalbym problemu w dolocie powietrza. Mozesz sprobowac podwazyc srodkowa kratke i zobaczyc czy wszystko jest na swoim miejscu i zobaczyc czy i gdzie dmmucha. Jezeli to nic nie wniesie, czeka cie rozkreceniekilku srob po bokach konsoli i wyjecie, a wtedy warto posprawdzac linki, przeczyscic i przesmarowac je... mnie to czeka niebawem , bo ciezko chodza O_o
Jezeli na szybe nie leci cieple powietrze, to na pewno linka od pokretla - tam jest takie malo fortunne mocowanie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 14:04
Jawaa, przestaw suwak po lewej stronie pod pokrętłem szybkości wentylatora w prawo do pozycji kropki... i sprwdz czy na innych pozycjach nawiewu dalej masz zimne powietrze....
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 11:57
Przesunąłem, nic się nie zmieniło.. Wydaje mi się że może być coś z termostatem, bo zanim zacznie ciepłem dmuchać to musze z 20min pojeździć. Nie wyobrażam sobie zimy z tym..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum