Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 12:17 [ r 25 ] czy lusterka w 45 są takie same jak 25 ?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam ! mam pytanie .Czy lusterka z 45 pasują do 25 ? Miałem głupią sytuację i mam pogruchotane lusterko a jest za nie duże pieniądze od 45 tylko ciekawe czy pasuje ..... Dzięki za podpowiedzi .. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 12:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ba! Nawet 25 od 25 się różnią
ale tylko rozmiarem śrub więc sobie poradzisz. Oprócz tego zauważyłem, że niektóre mają ten środek (konstrukcję) metalową a niektóre z tworzywa.
_________________ Pozdrawiam!
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 07:02 Re: [ r 25 ] czy lusterka w 45 są takie same jak 25 ?
najnowszy85 napisał/a:
Witam ! mam pytanie .Czy lusterka z 45 pasują do 25 ? Miałem głupią sytuację i mam pogruchotane lusterko a jest za nie duże pieniądze od 45 tylko ciekawe czy pasuje ..... Dzięki za podpowiedzi .. Pozdrawiam
Lusterka są takie same, różnią się jedynie podstawą przykręcaną do nadwozia. Jeśli masz połamaną nakładkę lub szkło, to śmiało możesz wykorzystać. Jeśli chcesz całe, to niestety nie podejdzie.
[ Dodano: Wto Wrz 20, 2011 08:02 ]
Chris83 napisał/a:
Ba! Nawet 25 od 25 się różnią
ale tylko rozmiarem śrub więc sobie poradzisz. Oprócz tego zauważyłem, że niektóre mają ten środek (konstrukcję) metalową a niektóre z tworzywa.
Niech zgadnę, różnią się rokiem produkcji lub zamiennik/oryginał.
Mówimy oczywiście o manualnych... bo o podłączeniu elektrycznych, to raczej zapomnij.
zamontowałem elektryczne zamiast manualnych i bryka aż miło do dziś.
Nie będę się tu wymądrzał bo pewny nie jestem ale swoje lustra kupowałem od kol. NEOSS i on twierdził ze są z R45 a pasowały do R200 bez zarzutu, no oczywiście dziurę przewiercić musiałem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 21, 2011 09:16
sknerko napisał/a:
Nie będę się tu wymądrzał bo pewny nie jestem (...) ze są z R45 a pasowały do R200 bez zarzutu
Więc jeśli nie jesteś pewny, to się nie wymądrzaj
Zadam Ci tylko kilka pytań.
Czy zmieniałeś wtyczki?
Jak poradziłeś sobie z różną ilością przewodów?
Jak przerobiłeś sterowanie (bo w R200 i 25 są inaczej sterowane)?
Jak poradziłeś sobie z innym kształetem podstawy przykręcanej do drzwi?
Czy zmieniałeś wtyczki?
Jak poradziłeś sobie z różną ilością przewodów?
Jak przerobiłeś sterowanie (bo w R200 i 25 są inaczej sterowane)?
Jak poradziłeś sobie z innym kształetem podstawy przykręcanej do drzwi?
wtyczkę lusterka rozebrałem i po zaizolowaniu powpinałem piny w kostkę w drzwiach.
zwarłem dwa kable ze sobą i przewodów było już tyle samo.
sterowanie jest takie samo tyle ze trzeba przełożyć przewody na joystiku ja w swoim nie przełożyłem i działały odwrotnie bo mi to nie przeszkadzało.
Podstawa była na tyle elastyczna że ułożyła się jak trzeba na drzwiach i jak dociągnąłem śrubami to było git.
Elektrycznie lusterka są dokładnie takie same we wszystkich trzech czyli w 200 25 i 45
MG TF 160 srebrny pocisk
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 01:25
sknerko napisał/a:
Elektrycznie lusterka są dokładnie takie same we wszystkich trzech czyli w 200 25 i 45
Tomi, pisałem przecież że kupiłem je jako lusterka z R45 a czy z niego były to nie wiem, pasowały i tyle, jak dokładnie wyglądały nie pamiętam, a R200 już nie mam.
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum