Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 09:57 [R 420 SDi] Bujają, kołyszą się klosze w reflektorze
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1996
Witajcie. Zamieniłem reflektory w 420 '96 na reflektory od 400, rocznik nieznany, używane. Przy wprawianiu żarówek zauważyłem, że cały klosz kołysze się góra - dół. W starych stał sztywno. Regulacja elektryczna działa poprawnie i świecą na dobrej wysokości. Boję się, że się poobijają jak wjadę w kilka dziur, albo coś.
Dodatkowo zamiast mieć strumień ___/ mam __ / czyli na środku ciemny punkt.
Co ja tam wstawiłem do tego samochodu?
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Wrz 30, 2011 10:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 09:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiesz, gdyby był luz, to regulacja nie dałaby rezultatu. No chyba, ze to się opiera na bolcu od silniczka, nie jest przymocowane. To by oznaczało, że w starych miałem cały czas na maxa do góry, bo sie nie ruszało.
W tych reflektorach bolec silniczka wchodzi w taki plastik, który jest wciśniety w klosz. Ten plastik ma z boku taki zatrzask, który blokuje jego ruch. Jesli sie wyrobił lub sciął to może byc taki efekt, że regulacja działa ale nie w pełnym zakresie. Mam podobnie i nie wiem skąd zdobyć ten plastik.
te plastiki ja u siebie przykleiłem bo wyłaziły z lamp i to może być właśnie efekt latania tych odbłyśników
kupić ich nigdzie nie kupisz ale możesz przykleić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum